Mardin Valiliği,  26 Mayıs perşembe günü güvenlik güçlerine teslim olan 42 PKK'lidan 38'inin tutuklandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu kapsamda 26.05.2016 perşembe günü 42 bölücü terör örgütü mensubu güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. 30.05.2016 günü adli makamlara sevk edilen 38 bölücü terör örgütü mensubu şahıs Nusaybin Sulh Ceza Hakimliğince TCK 302'inci madde, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak ile TCK 314'üncü madde, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanmıştır. Teslim olan bölücü terör örgütü mensubu 4 şahsın ise halen tedavisi gözetim altında devam etmektedir. İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için bölücü terör örgütüne yönelik olarak yürütülen operasyonlara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir."

TESLİM OLAN 24 PKK'Lİ DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

Nusaybin'de 24 Mayıs günü teslim olan 24 PKK'li de 27 Mayıs cuma günü sevk edildikleri Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği'nde 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ile 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanmışlardı. Nusaybin'de teslim olan PKK'lilerden bugüne kadar tutuklanan PKK'lilerin sayısı da 62'ye yükseldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr