Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesine dönüş sürüyor. Operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının bir hafta önce kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geri dönüp evlerini görenler şoke olurken, bazıları da kendi imkanlarıyla onarıma başladı. İlçenin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinin yıkıntıları önünde oturarak üzüntüsünü dile getiren 75 yaşındaki Fatma Çoruh, perişan olduklarını söyledi. Fatma Çoruh, “Çaresizlik yaşıyoruz. Sabah gelip çaresizce yakılan evime bakıp gidiyorum. Küle dönmüş evime bakıp anılarımı hayal ediyorum” dedi.

Binalara Türk bayrağı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’ye yönelik 14 Mart’ta başlatılan operasyonların tamamlanmasıyla güvenlik güçleri bölgeden ayrıldı. Yayımlanan fotoğraflar kentteki yıkımı da gözler önüne serdi. Neredeyse bütün binaların yıkıldığı ya da hasar gördüğü ilçedeki bazı binalara Türk bayrakları asıldığı görüldü. D’ya açıklamalarda bulunan HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Ferhat Kurt, halkın Türk bayrağı ile bir sorunu olmadığını belirterek herhangi bir düşman devletten toprak alınmış gibi bayrakların asılmasının toplumu rahatsız ettiğini söyledi.

Sindirme politikası

Bayrakların asılması ve tankların yıkılmış mahallelerde yer almasını sindirme politikalarının devamı olarak niteleyen Kurt, “Halkın ‘sanki biz Türkiye vatandaşı değil miyiz, yeni mi kurtarıldı şehirler’ diye tepki gösteriyor” dedi. Bayrakların asıldığı mahallede ikamet eden HDP Nisêbîn İlçe Eşbaşkanı Sabiha Gündüz de Nusaybin’de yaşananlardan hükümetin sorumlu olduğunu belirterek “Onlar gidecek biz Nusaybin’de kalacağız. En kısa zamanda yasağın kalkmasını ve bir an önce oraya gitmek için de can atıyoruz”dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr