Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda PKK'lilerin saldırısında şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen ve Jandarma Uzman Çavuş Kadir Demiryürek için Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.

Törene katılan şehit yakınları, teröre tepki gösterirken, Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak teselli etmeye çalıştı.

Şehitler için saygı duruşu ile başlayan tören, şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam etti. Törende konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, huzur ve güvenin sağlanması adına terörle mücadele çalışmalarının azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp, barikat kurarak, personelimize kahpe ve sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğünü engelleyerek, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş. Ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar.

Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Bizler bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha azman bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da dua okudu. Okunan duanın ardından 3 yıllık evli ve Lara adında 19 aylık bir kız çocuğu babası olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in cenazesi Adana'ya, evli ve 7 yaşında Ece adında bir kızı olan Şehit Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in cenazesi ise Trabzon'a gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr