Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve hala tutuklu olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevleri 102'inci gününe girdi. Uzmanlar, hayati tehlikelerin başladığı uyarısında bulunurken Gülmen'in Twitter hesabından kaldığı hücreyi çizdiği mektuplar paylaşıldı.Gülmen'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Nuriye'mizden mektup var! Fotoğraf çektiremediği için hücresini çizmiş! Aynı gökyüzünün altından, umut ve hasretle" notu düşüldü.

Gülmen, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Burası benim yattığım hücre. Sizin için çizdim. Geçen hafta yazdığım mektupta fotoğraf meselesine son anda değinmiştim. Fotoğraf çekilmemize engel oluyorlar. Ben de fotoğraf gönderemiyorsak resim de mi çizemiyoruz dedim ve yukarıdaki şaheseri yaptım. Çok tatlı oldu bence. Eksikleri var. Kıyafet dolabını çizemedim. Bir de hücreden balkona açılan kapıyı ve pencereleri. Onun altındaki rafları. Daha çok ayrıntıları çalıştım. İşte, kalbimin içinde kimin olduğu gibi tatlı küçük ayrıntılar :)"

Gülmen, mektubunda aynı zamanda hücresini de çizerek kaldığı hücreyi tarif etti.

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevinin 102'nci gününde olmaları ise uzmanlar tarafından kalıcı hasarla sonuçlanabilecek "kritik evre" olarak nitelendiriliyor.

Nuriye Gülmen'in kişisel Twitter hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr