Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bilgi verdi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan Özel Harekatçı Bülent Yurtseven'in şehit olduğunu söyleyen Kurtulmuş terörün her türlüsü ile mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şunları söyledi:


"Muhteşem bir direniş destanıydı. İstiklal ve istikbal mücadelemizin çok anlamlı dönüm noktalarından biriydi. Bu bir büyük destandır. Nesilden nesile aktarılacak bir destandır. O gece en karanlık zamanda bile, 'Bu gece belki çok karanlık ve uzun olacak ama, yarın sabah uyandığı zamanda aydınlık bir Türkiye olarak uyanacak dedik. Oldu." 

TSK'NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP ve MHP genel başkanlarını ziyaret edecek olmasına ilişkin Kurtulmuş şu bilgileri verdi:

"Bugün, Başbakanımız CHP ve MHP genel başkanlarını ziyaret edecek. Bu da siyasetteki bu olumlu iklimin sürdürülmesi konusundaki kararlılığımızın, samimiyet ve iyi niyetimizin bir göstergesidir. Bu süreçlerde, hem uygulanan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin Türkiye'de bundan sonraki mücadelede ne anlama geldiği, hem de özellikle 669 nolu kararnamenin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılanmasıyla ilgili ana çerçevesi muhalefet partilerinin liderleriyle paylaşılacaktır." 

'ÇOK PLANLANMIŞ BİR ÇALIŞMANIN SONUCU'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılanması ile ilgili gelişmelerin öyle tesadüfen, 'darbe oldu bundan sonra ne yaparız' anlayışlarıyla değil, çok iyi hazırlanmış ana fikri ve ana çerçevesi çok planlanmış bir çalışmanın sonucu olduğunu vurgulayan Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Yanlış bir takım polemikler çıkarılmasın. Amaç TSK'nın darbe için bir zemin olarak kullanılmasının önüne geçmek. Darbelere zemin hazırlayan bir sistem var. Öyle bir sistem kuralım ki, hiç bir şer odağı bir daha darbe yapmayı akınının ucuna bile getirmesin."  

Hükümetten iptal edilen memur izinleriyle ilgili açıklama
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr