Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınacağı iddiasıyla ilgili "MGK toplantısında böyle bir konu gündeme gelmedi. Hakan Fidan MGK’nın başından sonuna kadar toplantıdaydı" dedi. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları: 

Bugünkü Bakanlar Kurulu'nda önemli konular gündeme geldi. Operasyonların sürdüğü ilçelerdeki tahribat masaya yatırıldı. İmar ve inşa alnındaki faaliyetlerin yeniden planlandığı bir süreçteyiz.

Beş ilçemizde toplam zarar gören bina 6320’dir. Birim olarak yani daire ölçeğinde 11 bin birimdir.

Operasyonların tamamlandığı yerlerde ortaya çıkan tablo detaylarıyla masaya yatırıldı. 5 ildeki

yeniden yapılanma sürecide yaklaşık 1 milyon TL'lik harcama yapılacağı öngörülüyor. 80 maddelik eylem planının 34 maddesi tamamlandı. Şehirler ve kırsaldaki terörle mücadele gözden geçirildi.

VİZE SERBESTİSİ

Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik, sunumunu gerçekleştirdi. Türkiye olarak biz üzerimize düşen sorumlulukların aşağı yukarı hepsini gerçekleştirdik. Meseleyi ciddi bir şekilde ele aldığımızı bir kez daha teyit etmek isterim. Türkiye'nin bu yaklaşımının istismar edilmemesi gerektiğini de bir kez daha söylüyorum.

Mızıkçı bir tavırla Avrupa'dan bazı siyasetçilerin girmiş olduğu tavırları anlamıyoruz. Sayın bakanımızın bugünkü sunumunda geçtiğimiz hafta Antalya'da yapılan görüşme değerlendirilmiştir.

Önümüzdeki hafta Avrupa'dan gelen heyetle görüşmeler sürecek.

"TERÖRLE MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE ELE ALINACAK"

Devlet olarak topyekün mücadelenin esas alındığı belirtildi. Bundan sonra paralel yapıyla mücadele terörle mücadele çerçevesinde ele alınacak.

RUSYA İLE UÇAK KRİZİ

Ne Türkiye Rusya'yı ne de Rusya Türkiye'yi gözden çıkaramaz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

En kısa zamanda başkanlık sistemiyle ilgili teklifimiz Meclis'e getirilecektir.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr