Mecliste Deniz Gezmiş'in doğum yıldönümü nedeniyle gündeme getirilmesi üzerine muhalefet partilerine bir teklifte bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bütün idam cezalarının hukuki altyapısının kaldırılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Hala TBMM'nin üzerinde Türkiye'deki idam cezaları bir kara leke olarak duruyor. Geçmişte bu idam cezalarına kim imza atmışsa atmış ama sonuçta bugün Türkiye'de bir Meclis var. Gerçekten Adnan Menderes'in idam cezasından rahatsızsak, 12 Eylül'deki idam cezalarından rahatsızsak, Deniz Gezmiş'in idam cezasından rahatsızsak haydi buyurun dört parti burada, Meclis olarak bütün idam cezalarının bütün hukuki altyapısını kaldıralım ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda büyük bir adamı atalım" dedi.

İdamlar üzerinden muhalefet yapmayı doğru bulmadığını kaydeden Kurtulmuş, teklifini yineleyerek, "Bu teklifi bir kere daha söylüyorum. Türkiye'de Adnan Menderes'in de diğer idam cezalarının da hepsi Türkiye'nin hukuk sistemi bakımından önemli parametrelerdir, bu Meclis isterse bunu ortadan kaldırabilir" açıklamasında bulundu.

İMC TV'NİN KAPATILMASI

İMC TV'nin terör örgütü propagandası nedeniyle kapatılması ile ilgili RTÜK'ün hiçbir dahli olmadığını kaydeden Kurtulmuş, "RTÜK Türksat'a ait olan konumun değiştirilmesini emredecek bir yasal konuma sahip değildir. Cumhuriyet savcısının tavsiye mahiyetindeki yazısı üzerine Türksat İMC TV'yi dışarıya çıkartmıştır. Türksat resmi sözleşmesine göre bunu yapmıştır. Biz hükümet olarak Türksat'a talimat verme noktasında değiliz, RTÜK'e talimat verme noktasında değiliz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr