Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Kurtulmuş partide yaptığı konuşmada Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Ancak bu zor süreçte Türkiye de milletimizin 1 Kasım'da vermiş olduğu karar neticesinde Türkiye siyasi ve iktisadi istikrarını sağlamış bulunuyor. Nasıl milletimiz güçlü yeni Türkiye'den yana kararını koyuyorsa, Türkiye'nin düşmanları da Türkiye'nin ayağına çelme takmaya gayret ediyorlar. 20 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de çok zamanlı ve yönlü olarak başlatılan terör saldırıları da bundandır. Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PKK, bir taraftan da DHKPC'nin ve arkasında olan dış desteklerin Türkiye'yi nasıl bir haliyeti ruhiye içine sokmaya çalıştığını hep birlikte görüyoruz. Türkiye'de Suruç katliamıyla başlayan süreçte kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Açılan çukurların hepsi tek tek kapatılıyor. Terör faaliyetlerinde bulunan odaklar bertaraf ediliyor. Ancak şunu çok açık söyleyeyim; Karşımızda gördüğümüz PKK çukur kazan 3-5 tane militandan ibaret değildir. PKK ve DAEŞ benzeri örgütlerin arkasında büyük güçlerin istihbarat, silah, siyasi destekleri vardır" dedi.

TÜRKLER VE KÜRTLER TESADÜFEN BİR ARADA DEĞİL

Örgütlerin kullanıldıktan sonra çöpe atıldığını ifade eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O örgütlerin kullanım tarihleri sona erdiğinde fırlatılıp çöpe atılırlar. Bir örnek vereyim; Asala diye bir örgüt vardı. İşini gördüler çöp tenekesine attılar. Zaman içerisinde terör örgütlerinin adı değişebilir. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin planları değişebilir. Bazen terör örgütlerin taşeronu olarak kullanılırlar, bazen milletin arasına fitne fesat sokmaya çalışırlar. Bazen sağ sol kavgası bazen alevi sunni çekişmesi diye gösterirler. Bazen de bu memlekette insanları etnik kökenlerine göre ayırarak siyaset yaparlar. Türkiye'de milletin arasına koymaya çalıştıkları duygusal kopuş asla olmayacaktır. Çünkü biz Türkler ve Kürtler tesadüfen bir arada değiliz. Bu memlekette Selahattin Eyyübü, Kılıçarslan'ın çocukları olarak komşuyuz. Dolayısıyla Türkler, Kürtlerle ortak oldu. Kürtler Türklerle ortak oldu. Hiçbirinin bir diğerinden farklı geleceği, farklı istikbali yoktur. Biz kıyamete kadar beraber yaşayacağız. Fitne fesatçılar onlar fesat işlerine devam edecekler. Onlar arkalarındaki desteklerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar."

TÜRKİYE'Yİ ORTADOĞU'DAKİ ÜLKELERDEN BİRİNE BENZETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye'nin yoluna devam edeceğini belirten Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İnşallah Türkiye bu badireyi atlatacak ve koşarak yoluna devam edecektir. Biz de bu siyasi kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Silopi'de Cizre'de parantez kapandı. Şimdi zaman yaraları sarma zamanı, şimdi birlik ve huzur demokrasi programı çerçevesinde Türkiye'de terör örgütünün ortaya çıkarmış olduğu maddi ve manevi bütün kayıpları hep beraber saracağız. Bizim kamu ve kuruluşlar ellerinden geleni yapacaklar. Siyasi istikrar olarak bizler elimizden geleni yapacağız. Türkiye bu yaraları en kısa zamanda saracak ve yoluna devam edecek. Birileri Türkiye'yi Ortadoğu'daki ülkelerden birine benzetmeye çalışıyor. Kimsenin buna gücü yetmeyecektir. Bu fesat işlerin olmasının sebebi de Türkiye'nin bu coğrafyada kilit taşı olmasıdır. İstiyorlar ki Türkiye'yi oradan söksünler ve tüm coğrafyayı darmadağın etsinler. Buna müsaade etmeyiz buna bu millet müsaade etmeyecektir. İnşallah daha güçlü bir Türkiye'ye doğru yürüyeceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr