Uzun zamandır akıllı telefon sektörüyle birlikte anılan iris tarayıcı özelliği yaygınlaşmaya başlayacak gibi duruyor. Daha önce Microsoft tarafından kullanılan bu teknolojiyi şimdi ise Samsung kullanacak. Üstelik çok yakın bir zamanda.
Galaxy Note 7 iris tarayıcı özelliği!
Hollanda’da yayın yapan bir internet sitesi tarafından basına sızdırılan görüntülerde, Galaxy Note 7 modelinin iris tarayıcı özelliği net bir şekilde görülebiliyor. Bu konuda hem bir fotoğraf hem de bir video basına sızdı. Haberimizin içerisinde her iki paylaşımı da bulabilirsiniz.


İris, göz bebeği etrafındaki renkli halka olarak tanımlanıyor. Çeşitli algoritmalar ile bu bölgenin dijital görüntüsü, telefonun ekran kilidinin açılması için şifrelenebiliyor. İris, tıpkı QR kodlar gibi her insanda farklı bir şekle sahip olmaktadır. Dolayısıyla parmak izi gibi yine üst düzey bir güvenlik sunması bekleniyor. Hatta bazı durumlarda parmak izinden daha güvenli olduğu bile söylenebilir.
Aşağıdaki videoda Galaxy Note 7 modelinin iris tarama özelliğinin nasıl hızlı çalıştığını görebilirsiniz. Eğer bu iddialar doğruysa, önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak olan Galaxy Note 7 modelini alanlar, telefonlarını bu şekilde kullanabilecek.
Diğer yandan Galaxy Note 7 modelinde beklenen teknik özellikler işe şu şekilde;

5.7 inç büyülükte ekran 1440 x 2560 (QHD) çözünürlük 4 GB ve 6 GB RAM (İki farklı versiyon) Qualcomm Snapdragon 820 yongası 12 MP arka, 5 MP ön kamera Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi

Yeni iPhone ve iPhone Pro kesinleşiyor!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr