Yeşilhisar İlçesi İçmece Mahallesi'ndeki olay 14 Aralık 2015’te meydana geldi. Neslihan Tarlacı ile 3 ay önce nişanlandığı Yasin Tarlacı, bir restoranda birlikte yemek yedi. Ardından Yasin Tarlacı’nın babasının çalıştığı soğuk hava deposuna gittiler. Burada nişanlı çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine iddiaya göre Yasin Tarlacı, eline geçirdiği ekmek bıçağıyla nişanlısını başından, göğsünden ve bacağından bıçakladı. Genç kız vücuduna aldığı 3 bıçak darbesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma tarafından gözaltına alınan Yasin Tarlacı, tutuklandı.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 3 Mayıs tarihindeki ilk duruşmada tutuklu sanık Yasin Tarlacı, soğukkanlılıkla olayı anlattı. Sanık Tarlacı, "Nişanlım Neslihan, daha önce bir evlilik yaptı ve evlilikleri 6 ay sürdü. Bana eski eşinin iktidarsız olduğunu, evlilik süresince hiçbir şekilde cinsel birliktelik yaşamadığını söyledi. Ben de bunun üzerine kendisi ile nişanlandım. Bir süre sonra nişanlım Neslihan’ın boşandığı eşi Ali’yi arayarak bakire olup olmadığını sordum. O da bakire olmadığını söyledi. Ailem, nişanlım Neslihan’ı, hasta olan babasını ziyaret etmek için gittiği Yahyalı’da izin alarak Yeşilhisar’a getirdi. Neslihan’la babamın çalıştığı soğuk hava deposuna gittik. Ben burada yanımda bulunan Neslihan’a 'Bakire değilmişsin' dedim, kendisi de 'Buna mı takıldın?' deyince sinirlenip, sehpa üzerindeki bıçağı Neslihan’a sapladım" demişti.

Mahkeme heyeti Yasin Tarlacı’nın ceza ehliyetinin olup olmadığının sorulması için davayı 2 Haziran tarihine erteledi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın kara duruşmasında tutuklu Yasin Tarlacı ve avukatı hazır bulundu. Olay büyük pişmanlık duyduğunu söyleyen Yasin Tarlacı “ Yaptığım şey için çok pişmanım, keşke hiç olmasaydı” dedi.

Akıl ruh sağlığı merkezinden alınan rapor doğrultusunda cezai ehliyetinin olduğu anlaşılan Yasin Tarlacı’ya mahkeme heyeti 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr