Nintendo, NX kod adlı yeni nesil konsolunun, 2017 yılının Mart ayında oyun tutkunları ile buluşacağını resmi kanallardan duyurdu. Söz konusu bilgi Nintendo’nun resmi Amerika Twitter hesabından açıklandı.
Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Kendimizi adadığımız yeni nesil oyun konsolumuz, şimdilik ‘NX’ kod adıyla bilinecek. NX, 2017 yılında tüm dünyada satışa sunulacak.”
Japon oyun devinin yeni konsoluna ait ilk bilgiler, 2015 yılında şirket yakın kaynaklardan sızdırılmış ama ne doğrulanmış, ne de yalanlanmıştı.


Wall Street Journal’ın haberine göre, konsol, önümüzdeki günlerde oyun geliştiricilerine ve üçüncü parti yazılım geliştiricilerine yollanacak ve onların tam desteği beklenecek. Teknoloji ve oyun dünyasında çokça dile getirildiği gibi, öncü Wii U’nun belki de en büyük sorunu, Microsoft Xbox One’a ve Sony PS4’e tam destek veren geliştiricilerin, Wii U’ya çok da olumlu bakmamasıydı. Wii de nispeten benzer sorunlarla karşılaşsa da, konsola özel oyunlar ve oyun konsolların tarihini değiştiren Wii Fit ve Remote Controller sayesinde, problemler asgari düzeye inmişti. Wii U ise, Microsoft’un Kinect’i ve Sony PS4’ün aksesuarları sayesinde tüm avantajlarından mahrum kalıp, üreticilerinin desteğinden mahrum kalınca yokları oynamıştı.
NX’in ilk oyunu, Wii tarihinin de en çok satan yapımı olan Legend of Zelda’nın, yeni kontrol birimlerine özel olarak geliştirilmiş ve grafiksel açıdan zirveye taşınmış yeni halkası olacak. Oyun yapımcıları Fire Amblem ve Animal Crossing Games ikilisi de, yeni konsolunu çıkışını kutlamak için oyunlarını raflara sürecek.

Meizu M3 sipariş rekoru kırdı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr