Dekoratör olarak çalışan 28 yaşındaki Jamie Clark hiçbir suçu olmadığı halde önce kız arkadaşıyla sırada beklerken polis tarafından gözaltına alındı. Genç adam neye uğradığını anlamadan kendini karakolda buldu. Polisle gitmek istemese bir suçu olmadığını söylese de işe yaramadı.

Jamie Clark,  PC Christopher Burton isimli bir kişiye saldırıya teşebbüsten gözaltına alınmıştı. Ancak gerçekten suçsuzdu ve suçsuzluğu sonra anlaşıldı. Ancak Clark, gözaltında tutulduğu sırada polis tarafındna korkunç bir işkenceye maruz kaldı.

Polislerin hücreye attığı adama önce biber spreyi sıkıldı ardından çırılçıplak soyularak öldüresiye dövüldü. Adam sürekli suçsuz olduğunu haykırsa da polisler arkalarına bakmadan hücreden çıktı. İşte ne olduysa tam da bu sırada oldu. Biber spreyinin ve yediği dayağın etkisiyle perişan halde olan adam can havliyle arkalarından kapıya yöneldi. Ancak polisin demir kapıyı hızlıca kapatmasıyla adamın parmakları kapının arasında sıkışıp kaldı. Acı içinde kıvranan Jamie Clark   polislere seslendi. Yaklaşık bir dakika boyunca kimse adamla ilgilenmedi. Sonunda biri gelip kapıyı açtı. Ancak adamın 3 parmağı kopmuş her yer kan gölüne dönmüştü.

Bu korkunç olayı Jamie Clark “Hayatımda böyle bir acı duymadım. Parmaklarım orada sıkışıp kaldığında etimin koptuğunu hissettim sözleriyle anlattı. Genç adam yaşanan olayın açığa çıkması için büyük bir hukuk savaşı verdi. Olaya ait güvenlik kameralarına işkence an be an yansıdığı gibi Clark’ın parmakları kapıya sıkıştığı sırada polislerin koridorda durup hiç bir şey yapmadığı da görüntülendi. Tüm bunlar geride kalsa hatta polisler cezasını alsa bile artık Jamie Clark hiçbir suçu yokken kanunlara aykırı şekilde aldığı ceza sonucu 3 parmağı olmadan hayatını sürdürecek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr