Barcelonalı futbolcu Neymar ile babası, haklarındaki yolsuzluk ve sahtekarlık soruşturmasında mahkemeye ifade verdi, suçlamaları reddetti.
Brezilyalı futbolcu Neymar'ın 2013 Mayıs ayında Santos'tan Barcelona'ya transferinde yolsuzluk ve sahtekarlık yapıldığına ilişkin Madrid'deki Ulusal Mahkeme'de yürütülen soruşturmada, oyuncu ile aynı zamanda menajeri olan babası sanık olarak ifade verdi.

Oldukça rahat olduğu gözlenen Brezilyalı futbolcu, mahkeme binası önünde bekleyen birkaç hayranını kırmayarak, imza verdi. Yaklaşık 1,5 saat mahkemede kalan Neymar ve babası, çıkışta kendilerini bekleyen gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.

Mahkeme kaynaklarından verilen bilgilerde ise, savcı Jose Perals ve hakim Jose de la Mata'nın sorularını yanıtlayan Neymar ve babasının, haklarında yöneltilen tüm suçlamaları reddettikleri belirtildi.
İspanya'daki Ulusal Mahkeme'de yürütülen soruşturma, Brezilyalı futbolcunun Santos'ta forma giydiği dönemde transfer hakkının yüzde 40'ına sahip olan DIS adlı şirketin yaptığı suç duyurusunun 2015 Haziran ayında kabul edilmesi sonrasında başlatılmıştı.

Barcelona Kulübünün Neymar'ın transferi için toplamda 83,3 milyon euro ödediğinin ortaya çıkması üzerine kendisine sadece 17,1 milyon euro üzerinden ödeme yapıldığını belirten DIS, Neymar'ın bu transferi kabul ederek Katalan kulübünden 40 milyon euro aldığını, diğer kulüplerden gelen tekliflerden ve transferle ilgili gelişmelerden kendilerine hiçbir bildirimde bulunmadığını iddia ediyor.

Bu yüzden açılan soruşturmada Neymar ve babası dışında, Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, eski başkan Sandro Rosell ve Santos Kulübü Başkanı Odilio Rodrigues ile eski başkan Luis Alvaro de Oliveira da ifade vermeye çağrılmıştı. Santos Kulübünün başkanları video konferans yöntemiyle Ulusal Mahkeme hakimi De la Mata'ya ifade verdi.

Mahkeme ayrıca, Real Madrid, Chelsea, Bayern Münih ve Manchester City kulüplerinden, 2009-2013 yılları arasında Santos Kulübüne, Neymar'a veya babasına yaptıkları transfer teklifleriyle ilgili bilgi istemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr