Güney Koreli teknoloji devi LG, Nexus projesine kısa bir ara verecek.
LG sözcüsü, Mobile World Congress’te, “Google cihazları üretmekten gurur duysak da, bir süreliğine kendi firmamıza yoğunlaşmak ve yeni modellerimizi geliştirmek istiyoruz.” ifadeleriyle, kısa vadede yeni Nexus’un raflarda yerini alamayacağını vurguluyor.
LG’nin bu karara varmasının ardında, yeni amiral gemisi G5’in üretimi ve reklamlarına yoğunluk vermek istemesi yatıyor. LG, kendisi gibi Güney Koreli, en büyük rakibi Samsung Galaxy S7’nin tahtını ele geçirmeyi planlıyor.


Android müdavimleri için Nexus 5 ve Nexus 5X’in özel bir yeri var. Zira, söz konusu cihazlar, fiyat-performans dengesiyle pazarda, kendisine önemli bir yer elde etmişti. Nexus 5X; 1.8 GHz altı çekirdek 64-bit ARMv8-A işlemci, 2 GB RAM, parmak izi sensörü, 432 ppi’lık, 1920 X 1080 destekli 5.2 inç ekran, 32 GB saklama alanı ve 12 megapiksel arka, 5 megapiksel ön fotoğraf makinesi gibi donanım kalemleriyle spot ışıklarını üstünde toplamayı başarmıştı.
Huawei’nin geliştirdiği Nexus 6P ise, nispeten yüksek fiyatı ve eleştirile sıkça konu olan fotoğraf makinesi teknolojisiyle, öncüsünün başarısını yakalayamamıştı.
LG, kısa vadede yeni bir cihazın gelmeyeceğini açıklasa da, Uzak Doğulu üreticinin Google ile işbirliği yapmaktan son derece memnun olduğu biliniyor.

ZTE Axon Max ön inceleme

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr