ABD'nin The New York Times gazetesi yazarları Michael S. Schmidt ve Tim Arango, dün yayınlanan köşe yazılarını ABD Genelkurmay Başkanı Joseph F. Dunford'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı ziyarete ayırdı. 'Türk yetkililerin ve hükümete yakın medya organlarının Türkiye'deki darbe girişiminden bu yana geçen iki hafta boyunca ABD'yi darbe girişiminde payı olmakla suçladığının' altını çizen Schmidt ve Arango, 'Türkiye'deki yetkililerin General Dunford'a ziyareti boyunca ABD'nin Türkiye'deki darbe girişiminde rolü olup olmadığına dair hiçbir soru yöneltmediğine' dikkat çekti.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un 'Türkiye'de katıldığı 3 toplantıda da havanın oldukça olumlu olduğuna ve kesinlikle suçlayıcı olmadığına' ilişkin sözlerine vurgu yapılan köşe yazısında, General Dunford'a Türkiye'deki darbe girişimindeki muhtemel rolleri konusunda herhangi bir soru sorulmamasına ise 'Türkiye tarafından sık kullanılan bir taktik' sözleriyle atıfta bulunuldu:

"Türk yetkililer, General Dunford'a ABD'nin Türkiye'deki darbe girişiminde bir rolü olup olmadığına ilişkin hiçbir soru yöneltmedi. Bu sessizlik, Türk yetkililerin sık kullandığı bir taktiğe işaret ediyor. Türk yetkililer, bir yandan kendi kamuoyları önünde ABD'yi kınarken, diğer yandan yaptıkları özel görüşmelerde ABD'li yetkililere aralarındaki stratejik ortaklığa bağlı olduklarının garantisini veriyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr