3 yıllık cezası sona eren Nevin, 6 Mart günü yarıştığı 60 metre engellide rakiplerini çok gerilerde bıraksa da Dünya Salon Şampiyonasına katılım barajını saliseyle kaçırmıştı.

Sabah erken saatlerde Fikret Çetinkaya’yla konuştum.

Çetinkaya, Nevin’in rakiplerinin zayıf olduğunu bu yüzden istenilen dereceyi yapamadığını söyledi. Nevin’den hem Fenerbahçe Kulübü, hem de milli takımın beklentileri hayli büyük. Biliyorsunuz Fenerbahçe yeniden kapılarını açtı Nevin Yanıt’a. Milli sporcuda her şeyin farkında. İnanıyorum ki Nevin, yeniden eski günlerine kısa sürede dönecek.
Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, Nevin’le ilgili yaptığı açıklamada “Artık dopingle ilgili herhangi bir sıkıntısı ve cezai süreci kalmadığı için bundan sonra milli takımın sporcusudur. Rekorlarla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine, kaybetmiş olduğu unvanların hepsini geri alabileceğine hem biz hem de kendisi inanıyor” dedi.

TEK BAŞINA KOŞTU

Nevin dün yeniden barajı geçmeyi denedi. Önce kararsızdı. Yeni hocası Ukraynalı Valeri Bodrov’la görüştü. Bodrov koşmasını istedi. O da koştu. Fakat yalnız olunca yarışın sonunu getirmedi ve bıraktı. Haliyle derece (8.41) yine kötü çıktı. Böylece ikinci kez Nevin barajı geçememiş oldu. Bu o kadar önemli bir durum değil. Çünkü Nevin yarışlara daha yeni başladı. Fikret Çetinkaya’nın ifadesiyle Nevin Yanıt’ın asıl hedefinde Ağustos ayında yapılacak Rio Olimpiyatları var. Ancak önce barajı geçmesi gerekiyor. Bu da Mayıs ayında katılacağı yarışlarda netleşecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr