BirGün’de yer alan habere göre, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yılbaşından bu yana devam ediyordu, ancak arabulucu aşaması da dahil yapılan 10 görüşmede de anlaşma sağlanamadı. Anlaşmazlık maddeleri arasında ücretlerin yanı sıra, sosyal haklar ve çalışma koşulları da yer alıyor.

İşçiler esnek çalışmanın kaldırılarak işçilerin kadroya geçirilmesini ve zorunlu mesailerin kaldırılmasını talep ediyor.

‘Uzlaşmayı teslimiyet olarak gören anlayışı reddediyoruz’

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, uzlaşmadan yana olduklarını söyleyerek “Ama uzlaşmayı teslimiyet olarak gören anlayışı reddeden bir sendikayız. Egemenlerin, siyasetçilerin, devleti yönetenlerin, sermaye sahiplerinin dayatmalarını kabul eden ve ona boyun eğen sendikalarla işi uzlaşmacılık olarak gören anlayışı reddediyoruz. Grevleri hiçbir zaman amaç olarak görmüyoruz. Ama yapmaktan da tereddüt etmeyen sendikayız. Son beş yıldır her yıl grev yapıyoruz” dedi.

Grev firesiz

Nestlé’de toplam çalışan sayısının 1600- 1700 civarında olduğunu aktaran Türkel fabrikada üretim durduğunu, içerde yalnızca yasal sorumluluk gereği içeride kalması gereken kadar işçi olduğunu söyledi: “Talebimiz, 600 lira seyyanen ücret artışıydı. İşveren, çok düşük bir teklifle geldi ve bir ortak nokta bulunamadı. Görüşmeler, grev başlamış olsa bile her an gerçekleşebilir ve her an bir uzlaşma noktası bulunabilir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr