Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında daha önce görevden alınan Ahmet Türk, bugün gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Mardin Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evine operasyon düzenlenen Ahmet Türk, gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

NEREDEN, NEREYE... YIL 2009, ERDOĞAN: ÖLÜM OLMASIN İSTİYORUZ

Kürt siyasetinin en önemli isimlerinden Ahmet Türk, çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantılarda hep yer aldı. Erdoğan'ın başbakanlık görevi sürerken, 2009 yılında AKP'nin TBMM'deki başkanlık makamında gerçekleştirilen, Ahmet Türk ve Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DTP'nin eşbaşkanı Emine Ayna, dönemin AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Selahattin Demirtaş, dönemin başbakan başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda  Türk ve Erdoğan böyle fotoğraflanmıştı.

Görüşmenin ardından konuşan Ahmet Türk, yaptığı açıklamada, "Halkımızın kucaklaşması için yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerimizi, her kesimin görüşünü alacak bir sürecin başlaması gerektiğini ifade ettik" demişti. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada, "Hepimiz kan, ölüm olmasın istiyoruz. Birbirimizden karşılıklı istifade ettik" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Ahmet Türk, Mardin'den bağımsız milletvekili olduğu dönemde akciğer kanserine yakalanan 5 yaşındaki torunu Behram'ı kaybetmişti. O dönem başbakan olan Erdoğan da Ahmet Türk'e telefon ederek, torununun yaşamını yitirmesi nedeniyle başsağlığı dilemişti.

ERDOĞAN GELDİ, AHMET TÜRK KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Angelina Jolie, geçtiğimiz yıl 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü'nde Mardin'in Midyat ilçesine bir ziyaret gerçekleştirmişti. Beraberinde bir heyetle Mardin'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk tarafından karşılanmış, gazetecilerin objektiflerine Türk ile Erdoğan'ın samimi pozları yansımıştı. İkili daha sonra helikopterle Midyat ilçesine hareket etmişti.

21 KASIM 2016, AHMET TÜRK GÖZALTINDA

Ahmet Türk bugün gözaltına alındı. 12 Eylül döneminde, Nazi kamplarına benzettiği Diyarbakır Cezaevi'nde kalan Türk kitabında, "Çok film izledim, İkinci Dünya Savaşı'na ve Naziler'e dair. Size samimiyetle söylüyorum, o kamplarda insanları aç bırakmışlar, yok etmişler ama Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar daha ağırdır. Pislik içindeki betonun üzerinde ısınmak için sırt sırta verirdik. 24 saat işkence vardı. Gardiyanların ellerindeki sopalarda 'Allah yok Peygamber tatile çıktı' yazardıLağım üzerinde yattık, 56 marş ezberlemiş olarak çıktım. Dışarı çıktıktan sonra aylarca akşamları marşları tekrarladım, tekrar girersem hiç olmazsa marşlar hazır olsun diye" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Erdoğan ile 'çözüm' için masaya oturan, geçtiğimiz yıl Erdoğan'ı havalimanında karşılayıp objektiflere fotoğrafları yansıyan 74 yaşındaki Ahmet Türk, 'nereden nereye' dedirten şekilde önce görevden alınıp ardından da gözaltına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr