“Kemalist kalemşor değil, sosyalizme ve halkların yarenliğine inanan ben yazdım bu yazıyı” dediği yazısında İşler, “Pişman değilim, Mustafa Kemal’i severim” diye yazdı. İşler Atatürk’ün Anadolu’da nasıl sevildiğini anlattı: “İlmik geçiriyor boynuna şeyhülislam ama Anadolu halkı bağrına basıyor. Allah, kitap, yanlış söylemiş olamaz. Okuma-yazma fakiri topraklar, gözleriyle gördüğüne inanıyor tabii. Adam bizden biri. Adam korkusuz. Adam niyetli”

Atatürk’ü büyücü olarak nitelendiren İşler’in Bavul dergideki yazısından bir bölüm şöyle: “Manastır anılarına denk geliyorum Mustafa Kemal’in yine aynı dönem. Değişik ağızlardan, hepsinin aynı noktayı işaret ettiğini fark ediyorum: Devrim! Adam kararlı, şüphesiz ve dinamik. Meyhane masasında, on yıl sonraki kabinesini açıklıyor. Garip bir adam. İnancı sağlam olduğu için inandırıyor etrafını. Sofya’da, Viyana’da öyle bir valslar yapıyor ki, ağzı açık kalıyor manitaların. Büyücü olsa yeri...”

Sosyal medyada Nejat İşler’e ait olmayan pek çok söz onunmuş gibi yazılıp çiziliyor. İşler, her ay Bavul dergide yazarak gerçek fikirlerini, hikâyelerini hayranlarıyla paylaşıyor. İşler, Bavul dergideki yazılarından derlediği bir kitap yapacağını ve bu kitabın gelirini Amatör Lig’de mücadele veren Gümüşlükspor’a vereceğini belirtmişti. Aylık sokak ve edebiyat dergisi Bavul dergi, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın da yer aldığı Nazım Hikmet dosyasıyla 7. sayısıyla çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr