Arkadaşı Esra Gülyol'u öldürmek, yanındaki Nurettin Göktaş'ı yaralamak suçundan yargılanan Orhan Özdal, savunmasında, "Yanımdan geçen siyah renk otomobilden onlara ateş edildi. Kim olduklarını bilmiyorum. Suçsuzum. Burada neden yargılandığımı anlamış değilim" dedi. Özdal, toplam 18 yıl 9 ay 16 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Alemdar Mahallesi' Selamet Sokak’ta, geçen yıl 21 Nisan günü boşanma davası açtığı eşi cezaevinde bulunan 24 yaşındaki Esra Gülyol, arkadaşı 36 yaşındaki Nurettin Göktaş'la otomobil içersinde konuşurken, iddiaya göre dışarıdan açılan ateşle göğsünden yaralandı. Kurşunlardan biri koluna isabet eden Nurettin Göktaş, olayın şokunu üzerinden atıp otomobili ile uzaklaşarak durumu ağır olan Esra Gülyol'u yakında bulunan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Genç kadın, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirirken, tedavisi yapılan Nurettin Göktaş ise taburcu edildi.

Olay yerinde inceleme yapıp tanıkları da dinleyen polis, katil zanlısı olarak Esra Gülyol’un arkadaşı Orhan Özdal’ı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan 29 yaşındaki Özdal tutuklanarak cezaevine kondu.

'CADDEDEN İKİ ARAÇ YAN YANA GEÇER Mİ?' KEŞFİ YAPILDI

Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında, 'adam öldürmek', 'yaralamak" ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından dava açılan Orhan Özdal daha önce yaptığı savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek, Esra Gülyol'un, Nurettin Göktaş'ın cep telefonunu kullandığını belirterek şöyle dedi:
"Ev dekarasyonu işinde çalışan Esra kız arkadaşı ile aynı evde kalıyor, daha önce tanıştığı Nurettin'in cep telefonu hattını kullanıyordu. Nurettin faturayı ödemediği için hattı kapanınca Esra sinirlendi. Onunla tartıştı. Bunun üzerine Nurettin konuşmak için Esra'nın kaldığı evin önüne geldi. Bu sırada Esra'nın ev arkadaşı beni arayıp yardım istedi. Bende hemen konuştukları adrese gittim. Esra, Nurettin'in otomobilinde onunla tartışıyordu. Ben aracımı onların arkasına park ettim. Bu sırada yanımdan geçen plakasını görmediğim, sürücüsünü ise tanımadığım siyah renk bir otomobilden araçlarına ateş açıldı. Ardından Nurettin hızla olay yerinden uzaklaştı. Benim bildiğim bunlar. İddia edilidği gibi kimseyi öldürmedim. Ayrıca, neden yargılandığımıda hala anlamış değilim. Beraatimi istiyorum."


Mahkeme heyetininin, silahlı saldırının meydana geldiği sokakta iki aracın yan yana geçip geçmeyeceğinin keşfini yaptığı duruşmaya dün devam edildi. Mahkeme heyeti Karar aşamasına gelen yargılamada yöneltilen suçlamaları bir kez daha kabul etmeyen Orhan Özdal, 'Olası kasıtla öldürmek' suçundan 17 yıl 6 ay, 'yaralamak' suçundan 5 ay 18 gün, ruhsatsız silah taşımak suçundan ise 10 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay 16 gün hapis cezasına çarptırdı. Orhan Özdal'ın avukatı verilen karara itiraz edeceklerini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr