redfotoğraf grubu ve Görülmüştür Ekibi olarak,“Politik Tutsaklarla dayanışma” amacıyla örülen bu proje için; 26 ayrı hapishaneden 55 Tutsak belirledik. Ve tanınan – tanınmayan 55 Fotoğrafçının seçtiği fotoğrafları tutsaklara yorumlamaları için yolladık. Ulaşmaya çalıştığımız tutsakların her siyasi gelenekten olmalarına da özen gösterdik.
 
Bu süreçte önümüze birçok engel çıktı. Zira 2015 yılının özellikle son aylarında hapishanelerde “Savaş konsepti” uygulanmaya başlanmıştı. Tutsaklara uygulanan keyfi mektup ve iletişim cezaları çoğalırken bazı mektuplarımız da kayboldu. Yanıt vermeyen, mektuplarımızı alamayan tutsaklara tekrar tekrar yazdık. Geç de olsa gelen yanıtlar, betimlemeler birbirinden güzel ve derinlikliydi.
 
Sonuçta 2015’te başladığımız çalışmayı binbir zorluğun üstesinden gelerek, uzun zaman ve emek sonucu ancak 2016’da tamamlayabildik.
 
“Fotoğraf Köprüsü” adını verdiğimiz sergimizi açabildik ve çalışmayı kitaplaştırdık.
Sergimiz şimdi de Kuşadası’nda
 
Görülmüştür Ekibi   redfotoğraf grubu                  

Ek 1 basın açıklaması
Kuaşadası’nda SERGİ hakkında bilgi

55 Tutsak ile 55 Fotoğrafçı buluşması
 
DIŞARIDAN İÇERİ – İÇERİDEN DIŞARI “FOTOĞRAF KÖPRÜSÜ”
 
                    16 - 23 Haziran 2016
 
Açılış: 16 Haziran 2016. Saat 17.00
Adres:
 
Görülmüştür Ekibi ve redfotoğraf grubu olarak, uzun zaman ve emek sonucu (26 ayrı Hapishanede) birçoğu dünyada tanınan 55 fotoğraf sanatçısı ile 55 Tutsağı buluşturarak oluşturduğumuz bu sergimizde amacımız:

a) Tutsaklarla birlikte kolektif bir fotoğraf projesi gerçekleştirmek

b)    Dışarıda olan bizlerin, tutsaklarla iletişim halinde olmalarını sağlamak

c)    Yaratıcı olmanın yalnızca zanaat olmadığını, düşüncenin soyutlama aracı olarak nasıl kullanılabileceğini göstermek

d)    İçerinin sesini fotoğrafların diliyle dışarıdaki insanlara göstermek

e)    2016 Yılı itibariyle hapishanelerde sayıları her geçen gün artan 187.000 tutuklu ve hükümlünün varlığını dışarıdakilere yeniden anımsatmak. 

Daha önce Mersin, İstanbul, Adana, Urfa, Batman ve Diyarbakır’da açılan, 16 Haziran saat 17.00 da ise KUAKMER’in katkılarıyla Kuşadası’nda açılacak olan sergimize davetlisiniz.
 
Görülmüştür Ekibi (www.gorulmustur.org)   -   redfotoğraf grubu                                                             

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr