"Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi, dilbilimci, yazar Necmiye Alpay'ın doğum günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde kutlandı.

AHMET KAYA'DAN "DOĞUM GÜNÜ" ŞARKISIYLA PASTA KESİLDİ

İstanbul Adliyesi önünde toplanan Necmiye Alpay'ın dostları, Ferhat Tunç'un seslendirdiği Ahmet Kaya'nın "Doğum Günü" şarkısı eşliğinde pasta kesti.

GAZETECİLİK ADLİYE KORİDORLARINDA

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla nöbetçi yayın yönetmenliği yapan gazeteci, aydın, insan hakkı savunucusu ve siyasetçilere “terör örgütü propagandası” iddiasıyla açılan davalara bugün devam ediliyor.

Adliye mesaisi Gazeteciler Celal Başlangıç, Ömer Ağın ile İnan Kızılkaya’nın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.10’da başlayacak duruşması ile açılacak. Bu davanın ardından 14. Ağır Ceza Mahkemesinde Gazeteciler Hüseyin Güçlü, Emrullah Kurcan ve Özgür Gündem’in Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’ın duruşması saat 10.50’de görülecek.



Gazeteci Fehim Işık ve İnan Kızılkaya’nın duruşması da 14. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 11.10’da görülecek. Saat 11.15’te ise 22. Ağır Ceza Mahkemesinde İnan Kızılkaya ve Necmiye Alpay’ın duruşması görülecek.

Gazetecilerin 22. Ağır Ceza Mahkemesinde mesaisi 11.30’da Yıldırım Türker ve İnan Kızılkaya, 11.45’te Hasan Cemal ve İnan Kızılkaya, saat 14.00’te Jülide Kural, İlham Bakır ve İnan Kızılkaya, saat 14.15’te İnan Kızılkaya ve Kumru Başer, saat 14.30’da İnan Kızılkaya ve Said Sefa, 14.45’te İnan Kızılkaya ve Murat Uyurkulak, 14.50’de İnan Kızılkaya ve Faruk Balıkçı hakim karşısında olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr