Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) merakla beklenen organizasyonu ‘All- Star Hafta Sonu’ başladı. NBA yıldızlarının sahne aldığı üç günlük organizasyonda yıldızlar maçı, yetenek yarışmaları ve All- Star maçının yanı sıra ünlüler maçı ve NBA Gelişim Ligi’nde (D-Lig) yıldız oyuncular karşı karşıya gelecek.

Yıldız basketbolcuların yanı sıra, birbirinden ünlü yıldızların da geçit törenine dönen NBA All- Star’ın ilk açılış maçı olan “Ünlüler maçı”nda küçük bir yıldız tüm ilgiyi üstünde topladı.

ABD’nin yakından tanıdığı 14 yaşındaki kronik karaciğer kanseri olan Jarrius Robertson, namı diğer “Little JJ” maça damgasını vurdu. Ünlüler maçının son çeyreğinde sahaya giren küçük basketbolsever maçta attığı sayıyla büyük alkış topladı. Karaciğer naklinden sonra yaklaşık bir yıl komada kalan ve mucizevi bir şekilde kurtulan Robertson, sempatik tavırlarıyla milyonlarca insanın kalbini kazandı. New Orleans’ın simgesi haline gelen minik sporsever, maç boyunca saha kenarındaki oyuncularla keyifli anlar geçirdi. Saha dışında Russell Westbrook’un basın açıklamasında yıldız oyunculara tavsiyelerde bulunan Robertson, NBA’in eski yıldızlarından Charles Barkley’e meydan okumayı ihmal etmezken, Anthony Davis’le selfie çektirmekten geri durmadı. ‘All-Star Hafta Sonu’ etkinliği, 215 ülkeye, 49 dilde canlı olarak ulaşacak. Bu yılki yıldızlar karması NBA’in efsane takımı Orlando Magic’in yıldızı Magic Johnson’ın onuruna düzenleniyor.

Dünyanın merakla beklediği organizasyonun ilk gününde Dünya karması, ABD karmasını 150-141 yenmeyi başardı. Smoothie King Center’daki All-Star haftasının ilk karşılaşması olan “Yükselen Yıldızlar” müsabakasında, dünya karmasında forma giyen Denver Nuggets’ın yıldız oyun kurucusu Jamal Murray 36 sayı, 3 ribaunt ve 11 asistlik performansıyla maçın en değerli oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü. New Orleans Pelicans’tan Buddy Hield 28 sayıyla galibiyete önemli katkı sağlarken, ABD takımında C. Hornets oyuncusu Frank Kaminsky kaydettiği 33 sayıyla mağlubiyeti engelleyemedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr