Galler'in başkenti Cardiff'e yerleşen sığınmacılar, kendilerine verilen renkli bileklikleri takmaya mecbur bırakılıyor. The Guardian Gazetesi'nin haberine göre, çalışmaları yasak olan mülteciler, kendilerine verilen üç öğün yemeğe bağımlı olduklarından olayı, bileklikleri çıkarmaları halinde yemek alamıyor.

"HAYATIMIN EN ZOR GÜNLERİ"

'Renkli bileklik' uygulaması altında bir ay geçiren bir mülteci, gazeteye yaptığı açıklamada, içinde bulunduğu durumu, 'hayatımın en zor günleri' sözleriyle niteledi.

"ÜLKENİZE GERİ GİDİN"

"Bileklikleri takmazsak İçişleri Bakanlığı'na bildirileceğimiz söyleniyordu. Kaldığımız binadan yemek yediğimiz binaya her gün 10 dakikalık bir yürüyüşle geçiyorduk, cadde boyunca bilekliklerimiz görünecek şekilde yürüyorduk" diyen sığınmacı, yoldan geçen sürücülerin kornaya basarak kendilerine, "Ülkenize geri gidin" diye bağırdığını anlattı.

NAZİ UYGULAMASI GİBİ

Mültecilerin barınma olanakları için Birleşik Krallık İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde bir ihale gerçekleştirilmişti. İhaleyi kazanan Clearsprings Ready Homes isimli şirket, 'renkli bileklikler'in herhangi bir logo ve işaret içermediğini belirterek uygulamayı savunsa da bu durum Hitler Almanyası'ndaki uygulamayı akıllara getirdi.

Almanya'daki faşist Hitler döneminde 6 yaşından büyük her Yahudi, giysilerinin üzerine siyah renkle 'Yahudi' yazılı olan sarı renkli, altı köşeli yıldız rozetini takmak zorunda bırakılıyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr