ABD Alman Marshall Fonu’nun düzenlediği toplantıda konuşan Stoltenberg, Avrupa ülkelerini savunma harcamalarında daha fazla kısıntıya gitmemeleri konusunda uyardı ve ekledi:

"Hem Başkan Barack Obama hem de yeni seçilen başkan Donald Trump Avrupa’nın, savunmaya daha fazla para harcamalarını söylediler. Bu benim de en üst düzeyde öncelik verdiğim konu. Eger bütün NATO ülkeleri yükümlülüklerini yerine getirmiş olsalar bu savunma için 100 milyar dolar daha fazla miktara eşit olur."

Stoltenberg, "Trump’ın ittifak içinde ABD’nin liderliğini sürdüreceğine eminim. Avrupa'daki istikrar ABD için de önemli. Bu nedenle ABD rolünü korumaya devam edecektir. Trump ile ilişki içindeyiz ve kendisini Brüksel’de toplanacak NATO zirvesine davet edeceğim" dedi.

Jens-Stoltenberg, NATO'da görevli bazı Türk askerlerin sığınma talebinde bulunduğuna ilişkin haberleri de doğruladı. Sığınma taleplerinin, sığınma taleplerinin yapıldığı NATO merkezlerinin bulunduğu ülkelerde ulusal yetkilileri ilgilendiren bir konu olduğunu söyleyen Stoltenberg, aynı zamanda Türkiye'ye hukukun üstünlüğüne saygı göstermesi çağrısı yaptı. Stoltenberg, Pazar günü NATO Parlamenterler Asemblesi toplantısı için İstanbul'a yapacağı ziyarette insan hakları konusunu da gündeme getireceğini belirtti. Kaynak: Cumhuriyet.com.tr