Polonya'nın başkenti Varşova'da NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin ikinci gününde NATO Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı düzenlendi.

Stoltenberg, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ittifakın güneyindeki krizler ve terör örgütü IŞİD yüzünden milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Bölgedeki istikrarsızlığın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük mülteci krizine neden olduğunu ve terör saldırılarının arttığını anlatan Stoltenberg, "Bugün IŞİD ile mücadele kapsamında Irak'taki yerel kuvvetlerin eğitimine başlayacağız. Ürdün'deki Irak askerlerini eğitmeye devam edeceğiz. Bağdat'a planlama, stratejik destek ve güvenlik sağlaması için ekip göndereceğiz." dedi.

AB'nin Akdeniz'deki sığınmacı akınını durdurmak için başlattığı Sofya Operasyonu ile yakından çalışmayı istediklerini bildiren Stoltenberg, "Akdeniz'de terörle mücadele ve kapasite artırımı kapsamında 'Deniz Muhafızı' adlı yeni güvenlik operasyonu başlatacağız." dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr