Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmasa isteğiyle mahkemeye sevk edilmesine sert tepki gösterdi. Feyzioğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Nasuh Mahruki'nin Cumhurbaşkanını tehditten tutuklamaya sevkedildiğini öğrendim.
 
İddia konusu televizyon programını izlemiştim. Mahruki'nin söylediği, hiçbir makam kimseye mülk değildir, birgün devleti yönetenler değişir, bugün suç işleyenler o gün yargılanır.
 
Bu bir düşünce açıklamasıdır. Eleştiri hakkının kullanılmasıdır. Demokrasinin özü, bugün yönetenlerin zaten yarın değişeceğinin kabul edilmesidir.

"Birgün devir degişecek" denmesinin tehdit olarak yorumlanması son derece yanlıştır.

Kişilerin yargılanıp yargılanmayacağına da zaten bağımsız ve tarafsız olmasını beklediğimiz savcılar karar verir. Tutuklama talebi üzerine Türk yargısının bu hususları dikkate alarak karar vereceğine inanmak istiyorum.

Konuyla ilgili İstanbul Barosu Başkanı Sayın Durakoğlu'nu bilgilendirdim. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi yetkilileri de şu an bu konu ile ilgileniyorlar. Ben de en yakından takip ediyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr