Irak’ın Musul kentini 2,5 yıldır süren IŞİD işgalinden kurtarmak için Irak Ordusu ve Barzani’ye bağlı Peşmerge birlikleri uluslararası koalisyonun desteğiyle dün başlatılan operasyon bugün sabah saatlerinde devam etti. Irak Ordusu, Musul operasyonu kapsamında bugün sabah saatlerinde Geyara Cephesi’nden harekete geçti.

Zayo köyünde kontrolü sağlayan ordu birlikleri, stratejik öneme sasip olan Hamam Alil nahiyesine ilerleyişini sürdürüyor.
 
Irak askeri kaynaklarından yapılan açıklamada, “Hamam Alil nahiyesi çevresindeki bazı köylerde ayaklanma var. IŞİD’le savaşıyorlar. Irak askerleri de bundan moral buldu. Musul’un kontrolünün kolay olacağını düşünüyoruz” denildi.
 
Dün Peşmerge Güçleri’yle eşzamanlı harekete geçen Irak Ordusu, 3 köyde kontrolü sağlamıştı.
 
Peşmerge Güçleri dün Hazır Cephesi’nde 3 koldan başlattığı operasyonla 9 köyü IŞİD’den temizledi. Peşmerge için  belirlenen ilk aşama planı, 24 saatten kısa bir sürede tamamlandı. Böylece 200 kilometrekarelik alan daha peşmergenin denetimine geçti.



SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI
 
Rudaw'dan edinilen bilgiye göre, koalisyon güçlerinin de havadan verdiği destekle yürütülen operasyonlarda bazı bölgelerde sokak çatışmaları yaşanıyor.
 
Askeri yetkililer, IŞİD’lilerin söz konusu köylerde tünel kazıp evlere bomba döşediğini belirtiyor.
 
ABD'li komutan Musul operasyonun süresini açıkladı

IŞİD’siz Irak’a doğru

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr