Ankara'da dün saat 18.31'de İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta, askeri personeli taşıyan servis araçlarının durduğu bir esnada 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin de yaralandığı bombalı bir araçla yapılan saldırı henüz bir örgüt tarafından üstlenilmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saldırısının failinin Suriye 1992 doğumlu, YPG bağlantılı Salih Neccar olduğunu açıkladı. PYD Genel Başkanı Salih Müslim, Davutoğlu'nun açıklamalarını yalanlayarak "Saldırının bizimle bir alakası yok. Neccar'ı tanımıyoruz, Rojava'ya saldırı için bahane üretmesinler" açıklamasını yaptı.

"ESAD REJİMİYLE BAĞLANTILI"

Saldırının kim tarafından yapıldığı belirsizliğini korurken Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, ses getirecek bir bilgi aktardı. Yetkin, güvenlik kaynakalarıana dayandırdığı yazısında, saldırganın Baas rejiminin askeri istihbaratı ile irtibatta olduğunu söyledi.

Yetkin'in yazısında aktardığı bölüm şöyle:

"Az önce konuştuğum ismini ve makamını saklı tutmak isteyen güvenlik kaynakları diyor ki, “Eğer kimlik bilgileri doğruysa, bu Neccar ailesi Suriye’de Beşar Esad’ın başında bulunduğu Baas rejiminin askeri istihbaratı Emn ül-Askeri’yle irtibatlıdır”. Yine diyorlar ki, “İlk değerlendirmemiz, bu saldırının asıl hedefinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı olduğu yönündedir."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr