Beşiktaş Abbasağa Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi ve Nardenk Sokak arasında Dünya Barış Parkı yanında bulunan Ihlamur Parkı’nın etrafının kapatılması krize neden oldu.

Mahalle halkını sokağa döken olay, 21 Haziran’da aniden park çevresine yüksek paneller konulmasıyla başladı. İçerisinde II. Mahmut döneminden kalma üç nişangâhın yer aldığı parkta yaşanan bu gelişme üzerine mahalleli harekete geçti. Parkta inşaat yapılacak duyumlarıyla birlikte çevre sakinleri belediyelerin yolunu tuttu.

Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne parkın çevresine yapılan panelleri soran vatandaşlar, parkın şahsa ait olduğu bilgisini aldıklarını belirtti.

Park için belediyelerden net bir açıklama alamadıklarını ifade eden çevre halkı, doğal sit alanı olan parkta yapılacağı iddia edilen inşaat faaliyetiyle ilgili şikâyette bulundu. Çevre Şehircilik Bakanlığı’na dilekçe yazdı.



HAZNEDAR'IN KORUMASI VE ZABITALAR HALKA SALDIRDI

Belediye Başkanı Murat Hazinedar Ihlamur parkında "Burada bana yapılan saygısızlık halka yapılmış demektir. Ben halkı temsil ediyorum. Avukatımız ve muhtarlarımız aracılığıyla bilgilendirme yaptığımıza inanıyorum. Şu anda burada bir inşaat söz konusu değil. Aşağıda söz konusu. Tepkinin adresi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmalıdır. Burada bu şekilde sonuç olmak mümkün değildir. 

Ortada bir dava var ve Belediye meclisine gelmedi henüz. Ortada bu parka yapılacak bir inşaat yok." açıklamasında bulundu. Açıklama sırasında Hazinedar'a tepki gösteren vatandaşlara Hazinedar'ın korumaları ve zabıtalar  tekme tokat saldırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr