Beylikdüzü Belediyesi’nin her ay düzenlediği Medya Söleşileri’nin bu ayki konuğu Fox TV spikeri Murat Güloğlu’ydu. Beyikdüzü sakinleri, 'Haberciliğin İncelikleri' başlığı ile haberi ve haberciliği anlatan Güloğlu ile keyifli zaman geçirdi. Özellikle küçük yaşta katılımın dikkat çektiği söyleşide, gençlerin haberciye ve habere olan ilgisi herkesi etkiledi. 'Evinizin Oğlu Murat Güloğlu' sloganıyla ekranlara çıkan Güloğlu, çocukluğundan bu yana gazeteciliğe olan ilgisinden ve medyaya dahil olma sürecine kadar hikayesini anlattı. Gündemde olan medya yasaklarına değinen Güloğlu, “Habercilik olarak ip üstüne yürüdüğümüz bir dönemden geçiyoruz. Biz şu an yayın yaptığımız kanalda özgürce konuşuyoruz ve doğrusu da bu. Bu nedenle vatandaş haberi bizden alması gerektiği gibi alıyor.” dedi.

"TELEVİZYONLAR TOPLUMUN YANSIMASIDIR"

Büyük ölçüde soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşiye küçük yaştakilerin ilgisi yoğundu. Miniklerden gelen gündeme dair soruların en yoğun olanıysa terördü. 'Bu tarz haberler karşısında siyasetçilerin duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna Murat Güloğlu, “Bir Suriye ya da Irak değiliz ama bir Fransa ya da Japonya da değiliz. Burada yaşananlar oralarda olsaydı siyasiler etik adına gerekeni yapardı ama biz de ise herkes koltuğa yapışmış durumda.” dedi. Televizyonlarda daha eğitici yayınlar görmenin mümkün olup olmadığı ile ilgili soruya Güloğlu, “Televizyonlar toplumun yansımasıdır. Bu tamamen bir arz-talep meselesi. Büyük bir kitlenin bunu talep etmesi gerek ki bu tarz yayınlar yapılabilsin. Sonuçta orada da bir kazan kaynıyor ve bunun için reytingler çok önemli.” cevabını verdi.

İşitme engelliler için işaret dili uygulanmasının yaygınlaşmasını isteyenlere ise Güloğlu, “Bizim çalıştığımız kurumda bu uygulama var ama daha yaygınlaşması için görüşmeleri yapacağım.” sözünü verdi.

Söyleşinin ardından Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Meclis Üyeleri Ahmet Bağbekleyen, Durmuş Şahin, Haluk Karataş ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fidan Gül, Murat Güloğlu’na çiçek takdim etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr