Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin (MSM) önceki gece saat 01.30 sularında kundaklandığı ortaya çıktı. MSM’de konuştuğumuz güvenlik görevlisi Hasan Aydoğdu, iki gece önce defalarca tehdit ve küfür telefonu aldığını söyledi. Olay yerinde de şişe, çöp kovalarında da plastik eldiven bulunduğu belirtildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde ise bereli bir kişinin elindeki bidonla benzini öğrenci girişi kapısına döküp ateşe verdikten sonra kaçtığı izlenebiliyor. Akit gazetesi ve televizyonu ile Burhan Kuzu’nun kendisini bir süredir yine hedef aldığını anımsatan Müjdat Gezen, üç yıl önce Akit’in hedef göstermesinin ardından koruma talep ettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını ama Emniyet’in geçen günlerde ise kendisine koruma tahsis ettiğini açıkladı. MSM’de bir yandan dersler devam ederken okuldaki odasında Müjdat Gezen ile buluştuk.

Gezen, daha önce Burhan Kuzu ile Akit’e hedef gösterdikleri için dava açtıklarını ancak kundaklama sonrası Kuzu ile Akit’e terör suçundan dolayı yeni bir dava açacağını söyledi. Gezen, “Onların yaktıkları ateş 5 dakikada söndürüldü. Ama bizim içimizdeki ateşi söndüremezler. Bizim içimizdeki Cumhuriyet aşkını, Atatürk ruhunu söndürmeleri imkânsız. Hükümet onlara yol vermiş. Hükümet, hukuk yok, yargı yok, yasa yok devam edin, yürüyün diyor. Bu olay referandumda ‘Hayır’ diyeceklere bir baskı. Böyle olayları korku yaptırır insana. Diyelim ki ben korkusuzum, öyle bile olsam elime bidonu alıp bir yeri yakmayı düşünmem. Bu böyle kalmaz. İktidarın son çırpınışları... O yüzden Atatürk’ün dediği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’ diyorum. Onların yakacağı ateş bu kadar olur. Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler ve ‘Hayır’cıları yıldırmak için böyle yollar seçiyorlar ama onlara buradan ‘Evet’ çıkmaz” dedi.

 

Mezunlardan ve öğrencilerden dava

Okulun mezunlarından oyuncu, sunucu İlker Ayrık, okulun mezunları ve öğrencilerine Akit TV tarafından bir hafta kadar önce hakaret ve itibarsızlaştırma yapıldığını bu nedenle toplu olarak dava açacaklarını söyledi. Destek için okula gelen halk ise bu kundaklama olayının sanatseverlere atılmış bir tokat olduğunu vurguladılar. Pek çok destekçi olayı “Sus, konuşma tehditi” olarak yorumladı. MSM’nin aktör-stüdyo bölümü öğrencilerinden Eda Akkaş “İstedikleri kadar yaksınlar biz küllerimizden yeniden doğarız. Yeniden çiçekleniriz. Yeniden yeşilleniriz” dedi.

'Çorbalar dağıtıldı, piyano çalındı’

-Yanan kapının orada her gün saat 13.00-14.00 arasında ücretsiz çorba dağıtılıyor. Bugün çorba yine dağıtıldı.

-Uğur Dündar, Gezen’i aradı ve “Arena” programını cuma günü MSM’de yapmaya karar verdiler. O sırada Gezen de 100 adet Türk bayrağı siparişi verdi.

-Okulun öğrencileri simit alarak destek için gelen halka ikram etti.

-MSM’de dersler devam etti. l CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu destek için Gezen’i aradı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da MSM’ye geldi.

-MSM’deki piyano başına geçenler ‘İzmir Marşı’nı çalarak destekte bulundu.

-MSM mezunlarından oyuncu Şevket Çoruh, sosyal medya hesabından “Korkmuyoruz korkutamazsınız, yanarak çoğalırız, inadına sanat inadına özgürlük” ifadelerinin yer aldığı bir video paylaştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr