Aşağı Örencik Muhtarı Haydar Kırbaş'ın, geçen 25 Temmuz sabahı saatelerinde tarlada çalışırken cep telefonu çaldı. Kendisini 'jandarma karakol komutanı' olarak tanıtan kişi, Kırbaş'ın özel bir bankada bulunan hesabının FETÖ/PDY terör örgütünün eline geçtiğini ve kendisini birazdan Cumhuriyet Savcısı'nın arayacağını söyledikten sonra telefonu kapadı. Bir süre sonra farklı bir numaradan aranan Kırbaş'ın telefonda karşısına çıkan kişi kendisini 'savcı' olarak tanıtıp, "Paralelci Ali Tekin isimli şahsı yakaladık. Üzerinden sizin kimlik bilgileriniz çıktı. Bankadaki hesabınızı boşaltarak yurt dışına kaçacaklar. Biz de Vali beyin talimatıyla bir havuz hesabı açtık, mevduat hesabınızdaki tüm paraları size vereceğimiz hesap numarasına aktarın örgüt üyelerine operasyon düzenleyeceğiz" dedi. Korkudan heyecana kapılan Muhtar Kırbaş, otomobiline binerek Nazilli'deki banka şubesine geldi. Hesabındaki 29 bin lirayı telefondaki bir kişinin verdiği 'Hafız Yavuz' adına İstanbul'da bir banka şubesinde açılmış olan hesaba EFT yaptı.

Dolandırıcıların diğer bir kurbanı da Yukarı Örencik Muhtarı İsmail Aşçıoldu. Aynı yöntemle kandırılan Aşçı da 17 bin lirasını verilen hesaba aktardı. Her iki muhtar da dolandırıldıklarını anladıktan sonra polise gidip, şikayetçi oldu.

'DEVLETE FAYDAMIZ OLACAK DİYE VERDİK'

Aşağı Örencik Mahalle Muhtarı Haydar Kırbaş, "Beni arayıp, 'Paralel operasyonu' yapıyoruz dediler. Ben de 'Devlete faydamız olsun' diye hemen tüm paramı gönderdim" dedi. Polis, dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr