CHP Gülşehir İlçe Başkanlığı geçen 21 Mart salı günü, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuyla ilgili bir otelde bilgilendirme amaçlı kahvaltılı toplantısı düzenlendi. Muhtarların davet edildiği toplantıya, konuşmacı olarak CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, İstanbul Kartal Belediye Başkanı CHP'li Altınok Öz ile İzmir Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç katıldı. CHP'liler, toplantıya katılan 50 muhtara, referandumda neden 'Hayır' dediklerini anlattı.
Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 'siyasi içerikli izinsiz toplantı' iddiasıyla başvurması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, "Emniyet Müdürlüğü'ne, Seçim Kanunu'nun 51. maddesinin ihlal edildiği yönünde bir ihbar gelmiş. Bu ihbar, nöbetçi savcılığımıza iletildiği için 6 muhtarın ifadesine başvurulmuştur" dedi.

MUHTAR BARINIR: İFADEME BAŞVURULDU

CHP'nin toplantısına katılan muhtarlardan bazıları savcılığa çağrıldı. Savcılıkta ifade verenlerden 400 Evler Mahallesi Muhtarı 62 yaşındaki Erol Barınır şunları söyledi:

"CHP İlçe Başkanı Yakup Özmen, beni telefonla 21 Mart’ta kahvaltılı toplantıya çağırdı. Toplantıda hemşerimiz Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile CHP’li yönetici Hakkı Süha Okay vardı. Siyasi konuşmalar yapıldı. Sonra dağıldık. Daha sonra, savcılıktan çağırdılar, o günkü toplantıyla ilgili, bilgi sahibi olarak ifademe başvurdular. Bildiklerimi anlattım" dedi.

CHP'DEN SORUŞTURMAYA TEPKİ

Gülşehir'de muhtarlarla yapılan toplantıyla ilgili savcılığın soruşturma açtığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Yakup Özmen, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık muhtarlarla bir araya geliyor 'evet' oyu verilmesi çağrısı yapıyor. Bizim toplantımıza soruşturma açılarak muhtarlara baskı yapılıyor" dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay ise Gülşehir'de yaptığı toplantıya savcılığın soruşturma açmasına tepki gösterdi. Okay, "Türkiye’de görünen bir baskıcılık, tek adam düzeni gelmeden uygulamaya girmiştir. 'Hayır'ı engellemek için devletin tüm kurumları devrededir. Tüm bunlara rağmen Anayasa referandumunda 'Hayır' çıkacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr