CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Taksim'deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan sert sözlerle tepki gösterdi.İnce, Erdoğan2ın açıklamalarının provokasyon olduğunu belirterek "Kutuplaşmadan, gerginlikten medet uman gergin Gezi Parkı'na tarihi eser inşa edecekmiş! Cesur olun demiş! Tarihi eser inşa edilmez, senin derdin tarihi eser değil, tarihi eserlere çanak-çömlek dediğini unutmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın 'intikam almak' istediğini ifade eden İnce, Erdoğan'a  "Gençlerin Mücadelesi İçine oturdu, dert oldu sana, intikam almak istiyorsun. Kargaşa çıkarmak istiyorsun, her yerde sıkıştın, dış politikada sıkıştın, ekonomide sıkıştın, turizmde, Tarımda sıkıştın. Başkanlık-sultanlık hevesin kursağında kalacak. Provakasyonla, kargaşa çıkartarak sıkışmışlığını aşmak istiyorsun" sözleriyle tepki gösterdi.

"YETER ARTIK!"

Gezi Direnişi sırasında Erdoğan'ın "Emri ben verdim" sözlerini hatırlatan İnce, "Yeter artık yeter! Talimatı ben verdim diyerek Ölümüne sebep oldukların yetmedi mi? Kana mı susadın? Bu memleket, bu memleketin evlatları sana, senin karanlık, ucube zihniyetine teslim olmayacak!" sözlerini paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr