AKP Yalova eski Milletvekili Temel Coşkun, geçen hafta yaptığı açıklamada, milletvekilliği döneminde FETÖ mensuplarının hep bir istekle yanına geldiğini söyledi. Örgütün halen aranan 'Yalova İmamı' Tayfun Tuna'nın geçmişte kendisine mektup yazdığını da kaydeden Coşkun, "O mektubunda birçok şeyden bahsediyor ama bir yerde de, 'bize hiçbir konuda yardımcı olmadınız' diyor. YASİAD'ın açılışına siz gelmediniz. Sizi davet ettiğimiz halde, Muharrem İnce Ankara'dan koştu geldi. Siz gelmediniz' diyor" dedi. 

Bu konuşmaya yazılı açıklama ile yanıt veren Muharrem İnce, Temel Coşkun’u, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili adayı yapmadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"BİRBİRİNİ KANDIRAN ESKİ ORTAKLAR YİYİN BİRBİRİNİZİ"

"Yalova'nın siyasi mevtası Temel Coşkun, beni koşa koşa Pensilvanya'ya giden siyaset arkadaşlarıyla karıştırmış. Temel Coşkun'un siyasi hayatının bitmesinde FETÖ parmağı varsa, onun yerine seçilen şimdiki AKP Yalova Milletvekilini FETÖ mü seçtirdi? 'Ne istediler de vermedik' diyeceksiniz, arsa, arazi vereceksiniz. 'Kandırıldık' diyeceksiniz sonra kendinize utanmadan suç ortağı arayacaksınız. AKP- FETÖ ortaklığı bir kandırılma hikayesi değil, karşılıklı çıkar elde etme hikayesidir. AKP iktidarını sürdürürken FETÖ, AKP'nin yardım ve yataklığı sayesinde büyümüştür, güçlenmiştir. Birbirini kandıran eski ortaklar yiyin birbirinizi, beni, bizi karıştırmayın."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr