CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Kızılay’daki terör saldırısına ilişkin, “Fırat’ın kenarındaki kuzuyu geçtik, 5 ayda 3 kez karalar bağlayan Ankara’nın sorumluluğunu üstlenecek, beceremedik, beceremiyoruz diyecek kimse yok mu?” sorusunu yöneltti.

İnce, Ankara Kızılay’daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Güvenpark katliamı bir kez daha gösterdi ki Reyhanlı'dan başlayan katliamlar serisi istihbarat ve güvenlik alanındaki basiretsizliğin ve zafiyetlerin bir sonucudur” dedi.

ANKARA'YI ORTADOĞU BAŞKENTİ YAPTILAR

Sıfırlanmış terörle devralınmış bir ülkenin 14 yılın sonunda meydanlarında, sokaklarında, parklarında bomba patlatılan bir ülke olduğunu ifade eden İnce, şöyle devam etti:

“ ‘Ortadoğu’daki değişim dalgasını yönetme, değişim dalgasının öncüsü olma’ hayalleri kuranlar, Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz diyenler çağdaş cumhuriyetimizin başkenti Ankara’yı bombaların patladığı bir ‘Ortadoğu Başkenti’ yapmayı başardılar!

Ankara’nın kalbinde bombalar patlarken Ortadoğu’nun sultanlarına özenerek hesap vermeyen, sorumluluk üstlenmeyerek başkanlık sevdasına kapılanlar ve gündemi sadece başkanlık olanların Türkiye’yi getirdiği nokta burasıdır.

BECEREMİYORUZ DİYECEK KİMSE YOK MU?

Fırat’ın kenarındaki kuzuyu geçtik, 5 ayda 3 kez karalar bağlayan Ankara’nın sorumluluğunu üstlenecek, beceremedik, beceremiyoruz diyecek kimse yok mu?”

Doğayı korumak isteyenlerin engellendiğini belirten İnce, “Yetimin hakkını korumaya çalışan bürokratlar engelleniyor! Twitter, Facebook engelleniyor! Ama teröristin aracı ‘seyir halinde’ olduğu için engellenemiyor! İntihar saldırısı yapacak olanlar henüz saldırıya geçmediği için engellenemiyor!” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr