Gaziantep'te özel bir şirket tarafından çocukları spora özendirmek için kurulan Olimpiyat Sergisi ziyarete açıldı. Sergide, geçmişten günümüze kadar olan olimpiyatlarda kullanılın meşaleler, ünlü sporcuların kıyafetleri, olimpiyat afişleri, madalyalar bulunuyor. Sergiyi gezen ziyaretçiler en çok ilgiyi Muhammed Ali'nin 1960 yılında henüz 18 yaşındayken Roma Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanırken ve 1971 yılında profesyonel boks hayatında ilk kaybettiği maçta kullandığı 'Muhammed Ali' imzalı boks eldivenlerine gösterdi. Ziyaretçiler eldivenlerin fotoğraflarını da çekti.

Muhammed Ali'nin ölümünden duydukları üzüntüyü dile getiren ziyaretçiler, "Dünyaya boks sporunu sevdiren birisi olmanın yanı sıra hem Müslüman olması hem de siyahilere destek vererek ırkçıların karşısında durmasıyla büyük takdir toplamış bir sporcuydu. Ölümünü duyduk arkasından bu sergide eldivenlerinin olduğunu duyduk ve görmeye geldik" dedi.

Sergi görevlisi ise, Michael Jordan'ın kullandığı imzalı ayakkabı, Muhammed Ali'nin olimpiyatlarda kullandığı eldiven gibi yüzlerce eserin sergide bulunduğunu belirterek, "Açtığımız bu müze ile gençlerin ve çocukların spora özendirilmesi için açıldı. Ünlü boksör Muhammed Ali'nin bugün yaşamını yitirmesiyle sergimizde bulunan eldivenleri büyük ilgi görmeye başladı. Onlarca vatandaş eldivenler için sergimize geldi" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr