CHP: HODRİ MEYDAN KABADAYILIĞI

CHP’li Bülent Tezcan, Genel Merkez’de yaptığı basın toplantısında, “Demek ki Sayın Başbakan duymamış. ‘Hodri meydan’ kabadayılığı içerisine girmiş” dedi. Tezcan, “Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılsın. AKP, çeşitli dönemlerde dokunulmazlık konusunu bir şantaj meselesi yaparak parlamento gündemine getirdiği her zaman CHP’nin tutumu net olarak bu doğrultuda olmuştur” diye konuştu. Tezcan, “TBMM kimseyi koruma makamı değildir. Suçu gizleme makamı da değildir. Sorunun köklü çözümü anayasanın dokunulmazlıkla ilgili maddesinin toptan değişimi ile ilgilidir. Yeni düzenleme yapılmalı. Mevcut dokunulmazlık dosyaları ile ilgili tutumumuz nettir. Suç işleme ayrıcalığını kabul etmiyoruz” dedi.

HDP: YOLSUZLUĞA DOKUNULSUN

HDP, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, kendilerinin “düşünce ve ifade özgürlüğü” kapsamına giren açıklamalar dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunduklarını ve Meclis’te bu yönde bir değişiklik iradesi doğarsa destek verebileceklerini söyledi. Partili milletvekillerine yönelik AKP, Saray ve yandaş medya tarafından “linç kampanyası” yürütüldüğüne dikkat çeken Beştaş, “Yargı bugün zapturapt altında, tamamen iktidara göre dizayn edilmiş vaziyette. Düşünce özgürlüğü kapsamındaki eylemler değil, hırsızlık, yolsuzluklardan da dokunulmazlıklar kaldırılmalı” dedi.

BAHÇELİ HEM ‘SİNSİLİK’ DEDİ HEM DESTEK VERDİ

Davutoğlu’nun dokunulmazlıklarla ilgili açıklamasını değerlendiren Bahçeli, “MHP’nin bu resti alttan almayacağını” vurguladı. “Millete meydan okuyan HDP’lilerle ilgili hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye gelmesinin AKP’yi telaşlandırdığını, CHP’yi ürküttüğünü” kaydeden Bahçeli, “HDP’lilerle ilgili hukukun devreye girmesinin savsaklamak istendiğini” belirtti. Bahçeli, “CHP’nin kürsü dokunulmazlığı hariç, diğer dokunulmazlıkların topluca kaldırılma talebi; AKP’nin 506 fezlekeyi Meclis’e getirme önerisi ipe un sermekle birlikte HDP’yi perdeleme sinsiliğidir” dedi. Bahçeli, Davutoğlu’na açık destek vererek, “Başbakan’ın endişelenmesine yer ve gerek yoktur. Şayet Meclis Genel Kurulu’nda HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde milletvekili eksiği doğarsa, Milliyetçi Hareket Partisi bu açığı şüphesiz kapatacaktır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr