Mersin’de 11 gündür gözaltında tutulan Evrensel gazetesi muhabirlerinin, götürüldükleri Terörler Mücadele Şubesi’nde (TEM) ölümle tehdit edildiği bildirildi.

23 Ağustos akşamı Mersin’deki bir eylemde haber takibi yapan Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat polis tarafından gözaltına alınmıştı.

TEM’de ilk gün şiddete ve hakarete maruz kalan muhabirler, daha sonra Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. 10 gün boyunca burada kalan Uğur ve Polat’ın, bugün yeniden TEM’e götürüldüğü bildirildi.

Evrensel’de yer alana habere göre 11 gündür gözaltında tutulan muhabirler Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’la görüşen Avukat Ali Bozan, gazetecilerin hakarete uğradıklarını ve tehdit edildiklerini söyledi.

TEM’de, gözaltındaki muhabirlerle görüştükten sonra bir açıklama yapan Avukat Ali Bozan, "Muhabirleri, ‘Evrensel gazetesi sizi sattı. Size sahip çıkmıyor’ gibi sözlerle yıldırmaya çalışmışlar. Ardından ölümle tehdit etmişler" dedi.

Bozan, şöyle konuştu: “Cemil Uğur’un Facebook sayfasını incelemişler. Orada Metin Göktepe ve Erdal Eren’in fotoğrafları varmış. Daha sonra Metin Göktepe’yi sormuşlar. Cemil Uğur, gazetenin merkez çalışanı olduğunu ve polislerce öldürüldüğünü söylemiş. Bunun üzerine Metin Göktepe’ye hakaret ve küfürler savurmuşlar. Daha sonra ‘Seni buradan aşağı atsak, ya ölürsün ya da sakat kalırsın’ diye açıkça tehdit etmişler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr