Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında vatandaşlık hizmetleriyle ilgili devrim gibi düzenlemeler getireceklerini belirtti.

Yıldırım özetle şöyle konuştu: “İçişlerinde vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Basit bir işlemle değiştirebileceksiniz. Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikâhları kıyabilecek.”

Buğday fiyatını açıkladı

Yıldırım, “Esnaf ve sanatkârların borçlarının gecikmiş faizleri silinecek, ana parasını ödeyecek. Bu ana para da yeniden taksitlendirilecek. Çiftçilerimiz Toprak Mahsülleri Ofisi’ne (TMO) satmak isterse, ürün bedellerinin tamamını bayram önce peşin alabilecek. 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 lira olarak belirledik” dedi.

İftara katılmayan öğretmenlere soruşturma

Yandaş müdür Gençliğe Hitabe'nin okunmasını böyle engellemeye çalıştı

Son koltuk da İslami finansçıya

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr