CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, açıklamasında öncelikle terör saldırılarını kınadı. Peker, "Ülkemizin ve insanlığın başı sağ olsun. Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileriz. Bu topraklarda her türlü teröre karşı olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz" dedi.

'SOSYAL HAYATI DİNİ KURALLARA GÖRE YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR'

"CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz; Türkiye’nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi midir?" diyen Peker, şöyle devam etti:

"Medeni Kanun'un kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oldunuz? IŞİD’lileri, Ebu Hanzala’yı tahliye edenler hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikahı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar.

Onlar hepimize düşman. Onlar kadına düşman. Onlar laikliğe düşman. Kadınlar nikah kıydırmak istediklerinde nikah memuruna mı ulaşamamışlardır? Kadınların en önemli sorunu evlenme akdinin müftü ve muhtarlar aracılığıyla çözüme kavuşturulmaması mıdır? Kadınlar ölüyorken, öldürülüyorken, tecavüze uğruyorken, yoksulluk içindeyken, borç batağındayken, emekli olamıyorken, çalışma hakları ellerinden alınıyor, yaşama hakları gasp ediliyorken soruyoruz; Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oldunuz? Kaldı ki müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylem Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi, gericiliğe bu topraklarda yer açılması gayretinin bir göstergesidir. Bunun yanında imamlara verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi, medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımıdır ve bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesi kuşkusuz ki en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyecektir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr