Müezzinoğlu, 81 ilin sağlık yöneticileriyle yapılacak toplantı için Antalya'ya geldi. Toplantı öncesi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2 Şubat 2016 tarihinde çift kol nakli yapılan 32 yaşındaki Mustafa Sağır'ı ziyaret etti. Hastane girişinde Bakan'ı, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başhekim Doç. Dr. Murat Tuncer, kol naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve organ nakli merkezi doktorları karşıladı.

Yanındakilerle birlikte hastanenin 5'inci katında bulunan plastik cerrahi servisine çıkan Müezzinoğlu burada Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastası Uğur Acar ve 4'üncü nakil hastası Turan Çolak'la karşılaştı. İkiliyle bir süre sohbet eden Müezzinoğlu, yüz naklinden sonra evlenen Turan Çolak'a 'mutluluk' diledi.

Uğur Acar'a ise "İnşallah sen de evlenirsin." dedi. Bu sırada Müezzinoğlu'nun yanında bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uğur Acar'a evlenmesi durumunda nikahını kıyma sözü verdi. Bakan daha sonra özel bir odada tedavisi süren çift kol nakilli Mustafa Sağır'ın odasına gitti. Sağır'a geçmiş olsun dileklerini ileten Müezzinoğlu, "Seni iyi gördüm. Umarım sağlığın daha iyi olur." dedi. Mustafa Sağır ise kollarını nasıl kaybettiğini ve bir isteği olup olmadığını soran Bakan'a, "Ömer hocam sağolsun her şeyimle ilgileniyor. Allah ondan razı olsun. Kollarımı tarlada bulduğum gübre karışımının patlaması sonucu kaybettim." diye konuştu.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Mehmet Müezzinoğlu, "Antalya'ya 81 ilimizin sağlık yöneticileriyle birlikte bu yılın değerlendirmesini yapmak üzere geldik. Gelir gelmez Akdeniz Üniversitesi'nin organ nakil merkezini ve hastaları ziyaret ettik. Rektörümüzü ve Ömer Özkan hocamızı yakaladıkları başarılar dolayısıyla tebrik ediyorum. Ülkemizin sağlık vizyonu adına çok önemli katkı sağladıkları, bu mesleği dünya ile yarışacak mesleki etik kurallar çerçevesinde yaptıkları için şükranlarımı sunuyorum. İki kolunu kaybetmiş Adıyamanlı hastamız şuanda oldukça sağlıklı bir durumda. Hayata daha pozitif tutunmasıyla ilgili tıbbın imkanlarından en üst düzeyde istifade edebilmenin huzuru ve mutluluğu, yüzlerinden, gözlerinden okunabiliyor." dedi.

Basın mensuplarının Ankara'da meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşların sağlık durumuyla ilgili soru sorması üzerine Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Şuanda saat 11.00 itibariyle hastanelerimizde 12 yatan hastamız var. 5 hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız, 5 yaşındaki kızımız Buse'nin durumu ciddiyetini koruyor. Diğer hastalarımızın tıbbi tedavileri devam ediyor. İnşallah hepsini şifa ile evlerine, ailelerine göndermek için meslektaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr