Merkez Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Organize Sanayi içindeki Demirtaş Semt Polikliniği'nin açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yeni bir sağlık sitemini hayata geçireceklerini söyledi. Müezzinoğlu, “Vatandaşlarımız, sabah 8, akşam 4, 'Biz hemşire, doktor bulamıyoruz' diyorlar. Şimdi 7-12 saat, yani haftanın 7 günü 12 saat süresince vatandaşımızın yanında olacak, hafta sonu onları gerek obezite ile ilgili gerek diyabetle ilgili, şeker hastalığıyla ilgili, tansiyonla ilgili, sağlıklı beslenme ile ilgili, gerekse hareketli yaşamla ilgili onların sağlıklı gelişimine destek verecek her türlü zemini hazırlayacak güçlendirilmiş aile sağlığı merkezlerini yapacağız” dedi.

Günün 24 saati sağlık hizmetlerini yerine getirecek hastanelerin bin adetinin ihale süreçlerini bu sene başlatılacağını ve önümüzdeki yıl ihalelerinin gerçekleştrileceğini söyleyen Bakana Müezzinoğlu, “Böylelikle Türkiye'de her mahallede her semtimizde sağlıklı yaşam merkezlerinizi en kısa zamanda yapacağız" dedi.

DEMİRTAŞ'A YENİ SAĞLIK MERKEZİ
Demirtaş'a yeni bir sağlık merkezinin yapılacağı müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu, "Demirtaş'ta sağlık hizmetlerini çözebilmek için sabahleyin yeni bir yer baktık. Önümüzdeki ay yer konusunda kararımızı vereceğiz. Ondan sonra Demirtaş'a Bursa'nın güçlü bir sağlık merkezini yapmış olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demirtaş Semt Poliklininiği'nin açılışı yaptı. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler açılış öncesi hastaneyi gezerek hastalarla sohbet etti.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr