Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü B.D. (50), 4 Ocak günü makamında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Odada bulunan başka bir şube müdürünün araya girmesi ve haber vermesi ile  gelen polis, B.D.'yi bıçaklayan memur 23 yaşındaki R.O.'u gözaltına aldı. Şube Müdürü B.D. hastaneye kaldırılırken, şüpheli R.O. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede bıçaklanan Bayram Duman'ın Diyarbakır Mili Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, şüpheli R.O.'nun ise memur olarak görev yaptığını belirten savcı, kavganın şüphelinin başka bir ile tayin olması nedeniyle başladığını belirtti.

DAHA ÖNCE DE DÖVÜP TEHDİT ETMİŞ

Şüphelinin bu nedenle B.D.'yi daha önce de darp ve tehdit ettiğini belirten savcı, bu konularla ilgili olarak halen devam eden soruşturma ve yargılamaların olduğunu ifade etti. Şüphelinin olay günü de B.D.'nin makam odasına giderek tayin işi ile ilgili sorular sorduğunu belirten savcı, R.O.'nun bu sırada elindeki bıçakla mağduru basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaraladığını kaydetti. Savcı, şüpheli R.O. hakkında 'Silahla kasten yaralama' suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianame Diyarbakır 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr