Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun, KAİMDER yurdunda tecavüzcü öğretmen Muharrem B. ile birlikte çekildiği fotoğraf ortaya çıktı. Fotoğrafta Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu (sağ başta) çocuklara tecavüz eden öğretmen Muharrem B. (köşede) ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği görülüyor. Fotoğrafta 10 kursiyer öğrenci ile KAİMDER sorumlusu ismine ulaşamadığımız bir kişi ile bir çocuk daha göze çarpıyor.

BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, 9 Mayıs 2014'te, "KAİMDER yurdumuzdaki öğrenciler ile sohbete geldik. Maşallah çocuklar pırlanta" yazarak fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Ensar ve KAİMDER'e ait yurtlara dair' müzekkere cevabında, "İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını veriyor. Savcılığa yalan beyanda bulunan Asım Sultanoğlu 'görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılanabilir.

İKİ YILA KADAR HAPİS

Görevi kötüye kullanma suçu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 257’nci maddesinde, “(1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” şeklinde tanımlanmıştır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr