Antalya'da hamileliğinin 7'nci ayında ağız kanseri olduğunu öğrenen 26 yaşındaki Sevgi Kırmızı, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde 1 yıl önce dört hekimin girdiği ameliyatla aynı seansta hem doğum yaptı, hem de kötü huylu lezyonlardan(kanser) kurtuldu. Sevgi Kırmızı, ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Harun Doğru ve sezaryen ile dünyaya getirdiği bebeği Abdullah Ali ile basın mensuplarının karşısına çıktı.

"HAMİLE OLDUĞUM İÇİN KARARSIZ KALDIM"

Hamileliğinin 7'nci ayında ağız tabanında bir sivilce tespit eden Sevgi Kırmızı, “Önce elimle kontrol ettim. Hamileliğimden kaynaklı olabileceğini düşündüğüm sivilceler olabileceğini düşündüm. Ertesi gün sivilcenin patladığını ve sol tarafımın uyuştuğunu hissettim. Önce semt polikliniğine gittim, ilaç verdiler" dedi. Endişeleri artınca hastaneye geldiğini kaydeden Sevgi Kırmızı, "Kulak burun boğaz doktorları inceledi. Daha sonra Prof. Dr. Harun Doğru hocamız muayene etti. Çektirdiğim MR'da lezyon olduğu ortaya çıktı. Biyopsi yapılması gerektiği söylendi. Hamile olduğum için kararsız kaldım. Ancak birkaç gün sonra karar verdim. Biyopsi yapıldı ve kötü huylu olduğu tespit edildi" diye konuştu.

Ağız kanseri olduğunu öğrendiğinde tek düşündüğü şeyin karnındaki bebeği olduğunu belirten Sevgi Kırmızı, bebeğinin sağlıklı doğup doğmayacağı konusunda çok tereddütlü olduğunu kaydetti. Kırmızı, "Doktorlarım şanslı olduğumu söyledi, çünkü hastalığımın tespitinde bebeğim hafta olarak büyüktü. Bu onun yaşama şansını da yükseltiyordu. Hastaneye başvurduğumda ağzımdaki yaranın iki haftalık olduğunu öğrendim" dedi.

Sevgi Kırmızı'nın rahatsızlığıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Harun Doğru ise "Kanser, hastamızın ağız tabanında ve sol tarafta yer alıyordu. Hastamıza, bir an önce ameliyat olmasını söyledik. Ancak hastamız 7 aylık hamile olduğu için tedirginlik yaşadı" diye konuştu.

ÖNCE SEZARYEN

10 gün sonra Sevgi Kırmızı'nın ameliyat kararı verdiğini, bu arada bebeğin 7.5 aylık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Doğru, "Bu süreçte yara 2.5 santimden 4.5 santime ulaşmış. Son evrede olan bu lezyonu almak için 4 hekim ameliyata girdik. Hastamız hamile olduğu için ilk olarak bebeği Op. Dr. Burcu Aykan sezaryenle aldı. Daha sonra Op. Dr. Fatih Boztepe ve ben işlemlerimizi tamamladık. Son olarak Plastik Cerrah Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, orada oluşan boşluğu doldurmak için göğüs altından alınan dokuyu ağız içine doldurdu" dedi.

Operasyonun ardından kısa sürede iyileşen Sevgi Kırmızı'nın bebeğini emzirebildiğini ve annelik diyaloğunu da geliştirebildiğini söyleyen Prof. Dr. Doğru, “Bebeğimiz 1 yaşında ve gördüğünüz gibi sağlığı yerinde. Anne Sevgi Kırmızı da sağlıklı ve bebeği ile çok mutlu" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr