‘Hayır’ çalışması yapan İkitelli Halkevi üyeleri ile ‘Evet’ propagandası yapan AKP’liler, 25 Mart Cuma
günü tartıştı. Kalabalık bir grup tarafından dövülen ‘Hayır’cı gençler, sevk edildikleri Küçükçekmece
2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından
adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Mahallede birkaç gün sonra yine gerginlik yaşandı. Olay, havuz medyasında “AKP’liler dövülüyor” diye servis edildi. 24 TV, kesip montajladığı görüntülerle,
gençleri, hedef gösterdi. Yandaş kalem Cem Küçük ise 29 Mart’ta, “AK partilileri tekme tokat döven
DHKP-C’lileri savcılık serbest bırakmış. Peşinden teröristler serbestiz dövmeye devam demiş. Rezillik!” diye tweet attı. Bu tweet’in ardından serbest kalan Halkevi üyelerinin evlerine baskın düzenlendi. 4 genç, dün, Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, “zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek” suçundan tutuklandılar.

‘Suç işlemedik’

Celal Doğan, hâkimlikte verdiği ifadede, “İki kişiyi tartışırken gördüm. Ayırmaya gittim” dedi. Enver
Kara da Evet ve Hayır propagandası yapan iki grubun tartıştıklarını gördüklerini belirterek “İki grupta da tanıdıklarımız vardı, ayırmak istedik. Eren Güneş’i tanımıyorum” dedi. Özer Kara, “Kalabalığın toplandığını görünce, yatıştırmaya gittik. Kimseye yönelik herhangi bir eylemimiz olmadı” dedi. Ünal Yılmaz ise Eren Güneş isimli şahsın darp edilmesi olayıyla herhangi bir alakasının olmadığını ifade ederek, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Avukatları Aziz Aytaç ise “Olay basit bir mahalle kavgasıydı. Kavga medyada yansıtılınca, soruşturma başlatıldı. Eren Güneş isimli kişi siyasi kimliği ile bilinen biri değil. Torbacı diye mahallelinin tepkisini çeken biri” dedi.

Sevinç fotosu delil

Mahkeme yargıcı, gençler hakkında “kuvvetli suç şüphesi, kaçacakları ve saklanacakları hususunda
somut olguların bulunması, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı kurabilecekleri gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını savunan yargıç, gençlerin, 26 Mart günü gece 03.04’te Twitter’dan paylaştıkları, fotoğraf ve “Arkadaşlarımız serbest, mücadeleye devam” notunu da tutuklama gerekçesi yaptı.

İşte tetikçi Cem Küçük'ün o tweeti:



Kaynak: Cumhuriyet.com.tr