Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Şike Kumpası Operasyonu’yla ilgili açıklamalar yaptı.

FB TV’de Yasir Kaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Güncel’ programına konuk olan Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz süreci ve son noktasında gelinen ‘Şike Kumpası Operasyonu’nun 'Cumhuriyeti'nin en büyük kumpas operasyonu' olarak niteledi. Mosturoğlu, cuma günü saat 19.07'de Çağlayan Adliyesi'nde basın toplantısı yapacaklarını da duyurdu.

İşte Mosturoğlu'nun açıklamaları:

"TARİHİN EN BÜYÜK KUMPAS OPERASYONU"

Ben geçmişte de söyledim. Şimdi de söylüyorum. 3 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük kumpas operasyonudur. Bunun medya ayağı da çok önemlidir. Bizi tamamen itibarsızlaştırma çabasıydı. Eşimizle, çocuğumuzla bunları yaşadık. Umarım kimse bunu yaşamaz. Herkes mahkemede suçsuzsa, bunu kanıtlar.

"BU DAVAYI FENERBAHÇE CAMİASI TAKİP EDECEK"

Gelinen noktadan ise memnunum. Bu soruşturmanın başlatılmasını sağlayan suç duyurusunu bizzat başkan yapmıştır. Bu soruşturma sonucunda bir dava açılması gerekirse, bu davayı sadece biz değil, Fenerbahçe Kulübü de takip edecektir, tüm Fenerbahçeliler takip edecektir. Orada binlerle ifade edilen müşteki olacak.

"MANEVİ ZARAR KARŞILANAMAZ"

Tazminat talebi günün sonunda tabii ki olacaktır. Kulübün, kişilerin maddi kayıpları tabii ki var ama manevi kayıplar da var. Ama sağolsunlar dostlarımız, arkadaşlarımız bu manevi kayıpları geçirdiler ama Fenerbahçe'nin manevi kayıpları karşılanamaz.

"YARGI, POLİS VE MEDYA AYAĞI"

Soruşturma gizli yürütülüyor. Boyutunu ve kapsamını açıkçası iyi bilmiyorum. Ne zaman görürüz? İddianame açıklandığı zaman... Bu soruşturmanın yargı, polis ve medya ayağı var. Dolayısıyla çok kapsamlı bir soruşturma olacak diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde göreceğiz. Şu anda kaç gözaltı var, isimler kim belli değil... Bizim dönemimizde böyle değildi. Medya burada bile ayrımcılık yapıyor.

"EMENIKE'NİN PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİNİ HALA BEKLİYORUZ!"

Birincisi medya bu gücün çok etkisindeymiş, bunu görüyoruz. Bunu sadece habercilikle izah etmek güç... Topyekün aynı kaynaktan bir merkezden besleniyordu. Bizim tapelerimizi avukatlarımız görmeden, basına veriliyordu. Emenike'nin para sayma görüntülerini hala bekliyoruz.

"SPOR MEDYASINDA TEMİZLİK YAPILMADI"

Bunu "Ama" ve "Fakat" ile izah etmeye çalışanlar var. Bu illegal yapı Türkiye'de ortaya çıkarıldı ve temizlenmeye çalışılmıyor ama spor medyasında böyle bir temizlik yapıldığını duymadım, görmedim. Hala bu insanlar televizyonda konuşup, gazetelerde yazılar yazıyorlar. Bunların bir merkezden beslenmeleriyle ilgili...

"HALA GAZETELERDE YAZIYORLAR"

Hep aynı kişiler ortak noktada birleşiyor. Medyanın, özellikle spor medyasının halini içler acısı görüyorum. Biz yargılanırken, orada yaşananları an be an sosyal medyadan yazanlar vardı. Yargıtay'ın cezamızı onayacağını söylemişti. Hala o gazetede yazıyor. Onların müdürü de bir dönem onlardan beslenmişti. Spor medyasından bir kişi temizlendi mi? Bu kişiler temizlenmediği sürece bu operasyonun medya ayağı tamamlanmaz.

Bu dava tekrar söylüyorum. ne başkanın, ne İlhan beyin, ne Tamer Yelkovan'ın şahsi davasıdır. Bu davayı bizler düşerken taraftarımız sahiplendi. Çağlayan'da, Silivri'de gaz yedi, 12 Mayıs'ta statta vahşice saldırya uğradı.

"CUMA GÜNÜ ÇAĞLAYAN'DAYIZ"

Cuma günü Çağlayan'da saat 19.07'de bir basın açıklaması yapacağız. Ben inanıyorum ki, Çağlayan'da, Silivri'de, 12 Mayıs'ta inanılmaz bir saldırıya uğrayan taraftarımız oraya gelecektir. Bu durumdan Türk futbolu olumsuz etkilendi. Futbola olan ilgi azaldı, ekonomi etkilendi. Gerçekten Türk sporuna ki sadece futbol olarak düşünmemek lazım çok büyük zararı oldu.

"NELER KAYBETTİĞİMİZE BAKIN"

Ayrıca bu kadar ağır darbe yemiş bu kulübün, başarı çıtasında bir düşüş yok. Burada neler kaybettiğimize bakın... Evet futbolda şampiyonluk sayımız azaldı ama çok güçlü kadromuz dağıldı. Yarım kadroyla oynadık. Bir toplantıda Juventus yöneticisiyle konuştuğumuzda "Toparlanmamız 10 seneyi alır ama şu anki durumumuzu görüyorsunuz" demişti.

Bir taraftan beraat edince diğer taraftarn kumpas iddiası güçleniyor. Sebep-sonuç ilişkisi var. Avukatlarımız Trabzonspor'un temyiz başvurusuna cevap verdi. Bekliyoruz şu anda...

"BİZİM DAVAMIZ ŞİPŞAKTI, KARAR VERİLMİŞTİ"

Kumpas davasının çok kısa süreceğini düşünmüyorum ama bizim davamız böyle değildi tabii... Savunma yapma imkanımız çok kısıtlıydı. Şipşak bir yargılamayla bir hüküm kesildi. Umarım tabii şimdi bu şekilde olmaz. 1-2 sene daha sürecektir diye düşünüyorum.

"12 MAYIS, KURŞUNLANMA OLAYINDAN DAHA ÖNEMLİ"

12 Mayıs hadisesi (Fenerbahçe'nin son maçta Galatasaray'a lig şampiyonluğunu kaybettiği ve maç sonu polislerile yaşanan olayların olduğu gün) başlı başına soruşturulması gereken bir hadisedir. Kurşunlanma olayından daha da önemlidir. Dopdolu bir statta üzüntülü bir sonucun ardından o günkü emniyet müdürünün talimatıyla yapılanları biliyoruz. Bir düşman hukuku vardı. O gün Fenerbahçeliler düşmandı. Çok rahat silah kullanabilirlerdir taraftarlarımıza karşı ki bunun provasını da biz gözaltındayken "Gerekirse silah kullanabilirsiniz" diyerek yapmışlardı. İleriki yıllarda ne yapıldığı çok daha iyi ortaya çıkacaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr