UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Fenerbahçe, ilk maçta 2-0'lık skorla mağlup ettiği Lokomotiv Moskova ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve son 16 turuna yükseldi.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, Bursaspor maçının 11'inde dört değişikliğe gitti. Portekizli teknik adam cezalı olan Diego yerine Ozan'a şans verirken, Volkan Demirel, Caner Erkin ve Jose Fernandao'nun yerlerine de Fabiano, Hasan Ali ve Robin van Persie'yi sahaya sürdü.

Rus ekibi ise ilk maça göre üç değişiklikle sahaya çıktı. Teknik Direktör Igor Cherevchenko Petar Skuletic ile Renat Yanbaev'in yerlerine Vedran Corluka ile Aleksandr Kolomytsev'e şans verdi. Cezalı olan Dimitri Tasarov'un yerine ise Aleksei Miranchuk forma giydi.

Maçın ilk yarısında Fenerbahçe oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabullenirlen, Lokomotiv Moskova 45. dakikada Samedov'un golüyle 1-0 öne geçti ve bu gol ilk 45 dakikanın sonucunu belirleyen gol oldu.

İkinci yarıda da sarı-lacivertli ekip kontrollü bir oyun sergiledi. Son bölümlere doğru Lokomotiv Moskova baskısını artırmaya çalışsa da sarı-lacivertli ekip 83. dakikada Mehmet Topal'ın kafa golüyle 1-1'i yakaladı ve rahatladı.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe'nin son 16 turundaki rakibi Cuma günü çekilecek kuranın ardından belli olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr